Flutur sustine ca planul secret al lui Blaga pentru Conventie era cunoscut


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur a anunţat miercuri că o decizie asupra propunerii de majorare a numărului de delegaţi de la Convenţia Naţională a partidului, de la 1.400 la 4.600, va putea fi luată la şedinţa din 18 aprilie a Biroului Permanent Naţional al partidului.

Flutur, care este vicepreedinte la nivel naţional al PDL susţine că un asemenea proiect a mai fost discutat şi la ultima şedinţă a BPN, când au fost de faţă cei trei candidaţi la şefia organizaţiei, Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu.

Gheorghe Flutur, membru al Comisiei de organizare a alegerilor din PDL a declarat că luni, la şedinţa BPN a partidului a avut loc o întâlnire a celor trei candidaţi la preşedinţia formaţiunii, înainte de depunerea moţiunilor, în prezenţa Comisiei de organizare a alegerilor şi s-a discutat posibilitatea majorării numărului de delegaţi la Convenţia Naţională din 14 mai.

Vicepreşedintele PDL a arătat că propunerea presupune majorarea de la 1.400 la aproximativ 4600 a numărului de delegaţi la Convenţia Naţională. „Propunerea a venit de la cei trei candidaţi şi urmează să fie discutată şi validată lunea viitoare, în şedinţa BPN”, a explicat liderul judeţean sucevean al democrat-liberalilor.

Flutur a mai subliniat că se pronunţă pentru o reprezentare largă la luarea unor decizii importante în partid. „Personal, şi din câte ştiu şi preşedintele partidului Emil Boc, sunt pentru o mai largă reprezentare la Convenţia Naţională şi în general la luarea unor decizii foarte importante în partid, lucru prevăzut clar în moţiunea noastră”, a mai spus la final vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur.

Ziarul www.gandul.info scria miercuri că cererea de mărire a numărului de delegaţi aparţine lui Vasile Blaga şi că secretarul PDL face acest lucru pentru că vrea „să existe garanţia că votanţii vor avea cu adevărat libertatea de a alege, fără a fi influenţaţi de şefii organizaţiilor judeţene”.


Intră acum și în grupul de