Nechifor avertizeaza: STS ar putea deveni „un jucator important in manipularea scorului electoral” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Mi se pare că demersul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale este unul pentru o posibilă fraudă electorală la alegeri”, a afirmat joi, preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, care i-a cerut public prefectului de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, să clarifice motivul pentru care Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) verifică secţiile de votare din şcoli.

Liderul social-democraţilor suceveni a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, o adresă semnată de prefectul de Suceava, Sorin Popescu, adresată IŞJ Suceava, în care acesta solicită facilitarea accesului personalului Oficiului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale Suceava în unităţile de învăţământ unde se preconizează că vor fi organizate secţii de votare.

Totodată, Nechifor a declarat că va adresa o interpelare premierului Emil Boc care să explice motivul pentru care se fac aceste verificări. „Ştim mai multe lucruri şi atragem atenţia asupra a ceea ce urmează să se întâmple. Credem că democraţia trebuie apărată. Ar fi păcat să ajungem în situaţia în care STS să devină un jucător important în manipularea scorului electoral”, a spus deputatul social-democrat.

Pe de altă parte, prefectul de Suceava, Sorin Popescu, a declarat că a transmis adrese de acest fel tuturor primăriilor din judeţ cât şi IŞJ, pentru a sprijini acţiunea STS de verificare a posibilelor viitoare locaţii ale secţiilor de votare. El a explicat că STS derulează în toată ţara verificări ale posibilelor locaţii ale secţiilor de votare unde verifică dacă există conexiuni de internet, de telefonie fixă sau semnal de telefonie mobilă. „Merg în posibile locaţii ale secţiilor de votare să verifice acoperirea cu servicii de voce şi date furnizate de operatorii publici de comunicaţii”, a spus Popescu.


Intră acum și în grupul de