Baisanu reclama lipsa de respect a Guvernului fata de profesori (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat că în anul 2008, actualul premier Emil Boc îl critica pe predecesorul său, Călin Popescu Tăriceanu pentru că nu vrea să pună în aplicare legea de majorare a salariilor profesorilor, susţinând că există resursele financiare pentru plata lor, „iar acum, după 2 ani, nu numai că nu se aplică măririle salariale cu 50% aprobate în Parlament la presiunea lor, ba din contră salariile au scăzut”.

„Emil Boc nu respectă puterea judecătorească, iar această acţiune a unui profesor de drept şi a unui premier al unui stat democratic creează un precedent periculos în ceea ce priveşte căutarea de formule legislative care să anuleze expres deciziile judecătoreşti”, a spus preşedintele PNL Suceava.

În opinia sa, decizia Guvernului României de a plafona salariile cadrelor didactice este ilegală şi dovedeşte lipsa de respect a partidelor din arcul guvernamental faţă de profesori. Băişanu a declarat că prin această decizie sunt încălcate drepturile pe care profesorii le-au obţinut în instanţă. „De asemenea, nerecunoaşterea reîncadrărilor pe posturi potrivit legii 221/2008, precum şi a majorărilor salariale obţinute prin hotărâri judecătoreşti irevocabile înseamnă nerespectarea rolului pe care îl are un cadru didactic în educaţie. Motivele invocate de Emil Boc pentru această decizie nu stau în picioare. Emil Boc încearcă să încalce principiile democraţiei şi să ducă la ruină atât învăţământul românesc, cât şi viaţa personală a celor care lucrează în acest domeniu”, a spus Băişanu.

În momentul de faţă, la nivel naţional sunt 7.000 de profesori care şi-au obţinut prin hotărâri judecătoreşti irevocabile drepturile cu privire la reîncadrarea conform legii 221/2008, existând alte peste 50.000 de procese pe rol, a mai arătat liderul liberalilor suceveni.


Intră acum și în grupul de