Boc si Flutur il ataca dur pe liderul PSD


Intră acum și în grupul de

Premierul României, Emil Boc, care este şi preşedintele PDL l-a atacat dur la Gura Humorului pe liderul opoziţiei, Victor Ponta spunând că acesta nu este incă suficient de matur pentru a aprecia valoarea unui lucru bine făcut.

Liderul naţional al PDL a explicat că Victor Ponta, critică Programul Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) întrucât este doar un simplu copilot și nu înțelege valoarea unui drum bun.

”Ponta este doar copilot și nu înțelege valoarea unui drum bun. Când va fi pilot va pricepe acest lucru”, a spus cu ironie Emil Boc într-o declarație de presă făcută înainte de începerea şedinţei Delegaţiei Permanente a PDL Suceava, unde şi-a prezentat Moţiunea cu care va candida în curând la preşedinţia partidului.
Emil Boc a spus că Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), prin care judeţului i-au fost alocaţi 70 de milioane de euro, nu are nicio conotație politică ci doar pe cea a performanței administrative, toate județele urmând să beneficieze de finanțări prin acest program al Ministerului Dezvoltării Regionale.

Pe de altă parte liderul organizaţei judeţene Suceava a PDL, Gheorghe Flutur, are este şi şeful executivului judeţean sucevean a declarat că disputele politice pe PNDI nu au rost și că una este dezbaterea politică și alta dezvoltarea localităților.

În cazul drumului Panaci-Bilbor, ce urmează să fie construit prin PNDI și despre care președintele PSD, Victor Ponta, a spus că este construit cu fonduri aproape triple decât cele prevăzute în standardele de cost, de peste un milion de euro pe kilometru, Flutur a spus că aici costurile mari sunt cele privind lucrările de artă și spargerea stâncilor din munte.

”Drumul Panaci-Bilbor e un drum nou, prin stâncă, iar din standardul de cost nu atingem 87 %. Pe celălalt drum, Slătioara-Câmpulung Moldovenesc, prețul este de 53 % din standardul de cost. În licitație e competiție și prețurile se duc în jos”, a explicat Gheorghe Flutur. El a mai arătat că din punctul său de vedere „nu este un delict să faci proiecte bune care să fie finanțate”.
Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, prezentă şi ea la şedinţa PDL Suceava a precizat că PNDI este primul program prin care se aplică standardele de cost stabilite anul trecut de MDRT. Ea a arătat că standardul de cost nu include lucrările de artă și că acesta se referă doar la carosabil. Dna Udrea a mai spus că vor fi scoase la licitație, în perioada următoare, 20 de pachetele de lucrări prin PNDI pentru toate județele urmând să fie reabilitate aproximativ 10.000 de km de drumuri județene și locale.


Intră acum și în grupul de