Acasă Politica Senatorul Ioan Stan spune că PSD și-a respectat angajamentul față de seniorii...

Senatorul Ioan Stan spune că PSD și-a respectat angajamentul față de seniorii României, fiind prevăzute fondurile pentru mărirea pensiilor în 2024


Intră acum și în grupul de

Partidul Social Democrat (PSD) și-a respectat angajamentul față de seniorii României, anunțând că proiectul de buget pentru anul 2024 include fondurile necesare pentru mărirea pensiilor, a declarat, joi, președintele PSD Suceava, Ioan Stan, care a menționat că sumele destinate majorării pensiilor sunt incluse în proiectele de lege ale bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul viitor.

Potrivit acestuia, din totalul de 135 de miliarde de lei alocați, 115 miliarde de lei provin din contribuțiile de asigurări sociale (CAS), iar 25 de miliarde de lei reprezintă subvenția de la bugetul de stat. Aceste alocări au fost prevăzute în cadrul Expunerii de motive a Legii nr. 360/2023, privind sistemul public de pensii, cu un impact bugetar estimat la 135 de miliarde de lei pentru anul 2024.



Conform anunțului oficial, pensionarii vor beneficia de o indexare de 13,8% a punctului de pensii la 1 ianuarie 2024, iar la 1 septembrie 2024 pensiile vor fi recalculate conform prevederilor Legii 360/2023, iar Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a asigurat pensionarii din România că fondurile necesare plății drepturilor lor sunt prevăzute în bugetul pentru anul viitor.

În context, senatorul Ioan Stan a subliniat că PSD a avut întotdeauna seniorii țării printre prioritățile sale, evidențiind evoluția punctului de pensie în perioadele guvernărilor diferitelor partide. Astfel, în perioada ianuarie 2017-septembrie 2019, sub guvernarea PSD, punctul de pensie a crescut cu 45%, comparativ cu perioada septembrie 2020-septembrie 2021, sub guvernarea PNL-USR, când creșterea a fost doar de 14%.

De asemenea, senatorul a adăugat că în perioada ianuarie 2022-ianuarie 2024, odată cu revenirea PSD la guvernare, punctul de pensie a înregistrat o creștere de 41%. Totodată, a menționat că în urma negocierilor cu Comisia Europeană, Guvernul Ciolacu a eliminat pragul de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, permițând astfel menținerea pensiilor la un nivel decent pentru toți românii.

Ioan Stan a subliniat că PSD se angajează să continue această preocupare pentru binele seniorilor în perioada guvernării sale.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version