Deputatul Gheorghe Șoldan: Marcel Ciolacu și actuala guvernare au reușit ceea ce n-au fost în stare predecesorii lor, respectiv aderarea la Spațiul Schengen


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan a salutat, joi, acordul politic care ar fi fost realizat în vederea aderării României, din martie 2024, la „Air Schengen” și spune că premierul Marcel Ciolacu a reușit ceea ce n-au reușit predecesorii lui.

„După 13 ani, o victorie mare pentru România! Premierul Marcel Ciolacu și actuala guvernare au reușit ce nu au fost în stare predecesorii lor: Aderarea României la Spațiul Schengen.

Avem acord politic în această privință, iar din martie 2024, vom intra în Schengen cu frontierele aeriene și maritime”, a spus Șoldan.

El a arătat că această reușită se traduce prin mai puține controale și cozi pentru români în aeroporturile din cele 27 de țări membre ale spațiului de liberă circulație și că, de asemenea, Portul Constanța își va crește exponențial importanța și va aduce beneficii economice considerabile României.

„E un pas uriaș pentru România, un succes major al premierului și al echipei sale guvernamentale, mai cu seamă că, așa cum spunea și Marcel Ciolacu, “anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!”

După ani de zile de așteptări, s-a realizat un vis. Parțial, e drept, dar e un mare pas înainte. România merită în Schengen.

Sunt convins că până la sfârșitul lui 2024 vom adera și cu frontierele terestre”, a precizat Șoldan.


Intră acum și în grupul de