Onofrei: „Nechifor sacrifica oameni din partid in interesul familiei sale”


Intră acum și în grupul de

“Dacă Ponta şi-a promovat socrul, de ce nu ar face-o şi epigonul lui mai mic de la Suceava”, s-a întrebat, joi, prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, referindu-se la demersul PSD de a-l înlocui pe Ioan Corjuc din funcţia de consilier judeţean. Potrivit liderului democrat-liberal, intenţia reală ar fi fost aceea de a-l promova în deliberativ pe socrul preşedintelui organizaţiei judeţene a PSD, deputatul Cătălin Nechifor, care urma pe lista de supleanţi a partidului.

„Pentru noi era inexplicabil de ce PSD insistă aşa de mult să-l pedepsească pe Corjuc când el de fapt a făcut ceea ce ar fi trebuit să facă toţi consilierii PSD, adică să vină la şedinţă şi să voteze proiectul care era în folosul locuitorilor judeţului. Să pedepseşti pe cineva care vrea să modernizeze acest judeţ care vrea să avem drumuri inclusiv în comunele cu primari PSD, mi se pare o mare prostie şi un politicianism ieftin. De aceea, nu aveam o explicaţie de ce pentru un lucru bun un consilier trebuia să plătească. De fapt, substratul este altul şi este mult mai pervers. Cătălin Nechifor a luat modelul şefului lui de la Bucureşti, Victor Ponta, şi face acelaşi lucru la care a recurs şi Ponta şi anume sacrifică oameni din partid în interesul familiei sale. Următorul pe lista PSD la Consiliul Judeţean după Ioan Corjuc este socrul lui Nechifor”, a spus Onofrei.

El a criticat modul în care social-democraţii fac politică, arătând că „în general politica pe care o fac ei este una la nivel de glume ieftine”. „Mai grav este că glumesc şi cu lucruri importante pentru populaţie. Dacă ei îşi permit să glumească treaba lor, dar nu cred că populaţia care aşteaptă să se întâmple ceva în acest judeţ se poate amăgi doar cu glumele expirate pe care le folosesc ei”, a conchis Onofrei.

Intenţia PSD de a-l înlătura pe Corjuc din deliberativul judeţean s-a soldat cu eşec în şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean întrucât nu a întrunit numărul de voturi necesar. Alături de Ioan Corjuc au fost consilierii PD-L şi PNL în număr de 23 care s-au abţinut la vot făcând astfel posibilă menţinerea acestuia în funcţie. Ioan Corjuc a fost exclus recent din PSD după ce contrar deciziei partidului a participat la şedinţa deliberativului judeţean în care s-a supus spre aprobare proiectul vizând trecerea temporară a şapte drumuri judeţene în administrarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în vederea modernizării lor prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii.


Intră acum și în grupul de