Blaga la Gura Humorului: „Adversarii nostri sunt domnul Antonescu si domnul Ponta, nu cei din PDL”


Intră acum și în grupul de

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, le-a prezentat, vineri, la Gura Humorului, democrat-liberalilor suceveni, moţiunea cu care candidează la şefia partidului, în cadrul Convenţiei Naţionale din 14 mai.

În urma întâlnirii cu reprezentanţii PDL Suceava, Blaga a declarat că şi-a prezentat moţiunea intitulată „O Românie dreaptă, o Românie europeană”, în faţa unei organizaţii foarte puternice din partid, care are cel mai mare număr de parlamentari. „Niciodată nu sunt uşoare alegerile interne într-un partid. Noi prezentăm programe politice şi o facem cu multă decenţă pentru că noi, în interiorul partidului, suntem prieteni, avem dezbateri de idei absolut necesare. Adversarii noştri sunt în PSD şi PNL. Adversarii noştri sunt domnul Antonescu şi domnul Ponta, nu cei din PDL”, a spus secretarul general al PDL.

Întrebat asupra poziţiei unor colegi care par, prin declaraţii, că se află pe poziţii de adversari, Blaga a răspuns că unii nu ştiu ce vorbesc şi că dacă doreau să-şi motiveze o anumită poziţie puteau să o facă mult mai decent. ”Pe unii să-i ierte Dumnezeu pentru că nu ştiu ce vorbesc, dar n-aş vrea să comentez ce vorbesc ei. Unii trebuie să-şi motiveze o poziţie sau alta, dar eu cred că o puteau face mult mai decent”, a spus Vasile Blaga.

Un susţinător al lui Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL Cezar Preda, a declarat la rândul său că actualii susţinători din partid ai lui Vasile Blaga au fost alături de Traian Băsescu în lupta pe viaţă şi pe moarte cu PSD şi s-a întrebat unde era atunci Elena Udrea. “Dacă acestea sunt declaraţii oficiale, atunci am o întrebare: Unde era doamna Udrea între anii 2000 şi 2004, când majoritatea susţinătorilor lui Vasile Blaga alături de Traian Băsescu se băteau pe viaţă şi pe moarte cu un PSD hotărât să desfiinţeze PD”, a spus Preda. El consideră că este neserios ca în locul argumentelor să fie folosite “asemenea aberaţii”. “Adversarul nostru a fost, este şi va fi PSD”, a conchis Cezar Preda.

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, joi seară, la Craiova, că îl susţine pe Emil Boc la şefia PDL pentru că formaţiunea democrat-liberală are nevoie de un om care “să bată cu pumnul în masă” în afara partidului, şi nu de un lider care să facă “blat” cu opoziţia şi “teleopoziţia”, ea adăugând că Vasile Blaga are un rol important în partid. “Îl susţin pe Emil Boc pentru că vreau ca PDL să câştige alegerile din 2012 şi pentru că eu cred că avem nevoie de un luptător în fruntea partidului, de un om care să lupte în afara partidului cu opoziţia, un om care să ducă mesajul guvernării. Domnul Blaga are un rol important în partid şi cred că poate avea în continuare un rol important în partid, însă cred că pentru rolul de preşedinte trebuie să avem un om care să bată cu pumnul în masă în afara partidului, iar aceşti oameni sunt puţini”, a spus Elena Udrea.

Întrebată de ce îl susţine pe preşedintele PDL, Emil Boc, în cursa pentru un nou mandat la şefia partidului, deşi este huiduit la întrunirile la care participă, Elena Udrea a spus: “Un om politic care îşi asumă să fie huiduit în astfel de vremuri este un om curajos. Nu-i susţin pe cei care stau ascunşi în astfel de moment. Cred că un adevărat lider este cel care duce bătălii politice, îşi asumă să fie şi huduit, şi nu cei care fac blaturi cu opoziţia şi cu teleopoziţia”.


Intră acum și în grupul de