Casa Regala a Romaniei a rupt legaturile dinastice si istorice cu Casa Princiara de Hohenzollern


Intră acum și în grupul de

Regele Mihai I a anunţat, marţi, printr-un comunicat emis la reşedinţa din Bucureşti că din 10 mai 2011, Casa Regală a României rupe toate legăturile istorice şi dinastice cu Casa Princiară de Hohenzollern.

“În virtutea autorităţii noastre nedisputate ca Şef al Casei Regale a României, luând în considerare decizia iubitului Nostru bunic, Regele Ferdinand I, de a conferi un caracter naţional şi independent Dinastiei şi Casei Noastre Regale,

Şi urmând datoria mea faţă de istorie şi faţă de urmaşii şi succesorii mei,

Ţinând cont de articolele 1 (10), 15 si Anexa 1 ale Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a României, adoptate de Noi la 30 decembrie 2007,

Acţionând în conformitate cu voinţa mea liberă,

FAC CUNOSCUT:

Art. 1: Ruperea tuturor legăturilor istorice şi dinastice cu Casa de Hohenzollern”, se arată în comunicatul semnat de Regele Mihai I.

În documentul emis se menţionează că la data de 10 mai 2011 toate legăturile dinastice dintre Casa Regală a României şi Casa Princiară de Hohenzollern iau sfârşit.

Conform noilor decizii, Casa Regală a României nu va mai purta numele de “Hohenzollern”.

În conformitate cu dorinţele MS Regele Ferdinand I şi cu decizia acestuia din anul 1921, Familia Regală a României şi membrii săi au purtat şi poarta numele de “al (a) României”.

Începând cu 10 mai 2011, Casa Regala a României nu va mai purta numele de “Hohenzollern-Sigmaringen”. Casa Regală română va fi cunoscuta de acum înainte numai sub numele de “Casa Regală a României”, se mai precizează în comunicatul Regelui Mihai I.


Intră acum și în grupul de