Senatorul PSD Ioan Stan dă asigurări că recomandările FMI nu sunt obligatorii pentru Guvern: Nu se modifică nimic din programul de guvernare asumat de Marcel Ciolacu


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că recomandările delegației FMI nu sunt obligatorii pentru Guvern și că programul asumat de Marcel Ciolacu nu se modifică în funcție de aceste recomandări.

.

„Referitor la recenta vizită a oficialilor FMI şi sugestiile acestora cu privire la economia românească, trebuie să spunem tranşant că acestea sunt doar simple recomandări, care nu impun nimic guvernului. Drept urmare, nu se modifică nimic din programul de guvernare asumat de Premierul Ciolacu. De altfel,  acest tip de recomandări trebuie tratate cu rezerva necesară, date fiind corecțiile repetate pe care FMI a fost nevoit să le facă propriilor scenarii și prognoze”, a declarat Ioan Stan.

El a transmis pensionarilor să fie liniștiți.

„Recalcularea se va face și va fi plătită așa cum a promis PSD, respectiv în luna septembrie din acest an. Banii sunt prevăzuți în buget, iar calendarul se va respecta, indiferent de opiniile unor analiști de la FMI sau de la alte organisme financiare”, a precizat Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a arătat că, de asemenea, românii trebuie să ştie că în 2024 nu vor crește nici taxele și nici impozitele și că nu se poate pune problema majorării impozitului pe salariu.

„Premierul Ciolacu a dat repetate asigurări în acest sens. De altfel,  PSD se opune categoric unei astfel de măsuri care i-ar afectat cel mai mult pe salariații cu venituri mici. Modelul corect de impozitare este cel progresiv care presupune o scădere a impozitelor pe muncă la cei cu venituri mici și o impozitare pe măsură la cei cu venituri mari. Acest model va putea fi implementat după digitalizarea ANAF astfel încât veniturile salariaților să fie globalizate automat, fără o nouă sarcină birocratică pentru contribuabili”, a mai spus Ioan Stan.

Președintele PSD Suceava a amintit că vizita delegației FMI în România este una de rutină, pentru consultări uzuale în privința indicatorilor macroeconomici, așa după cum prevede statutul FMI și că în niciun caz nu se pune problema vreunui nou acord cu FMI-ul, Guvernul României având deplina libertate de acțiune.


Intră acum și în grupul de