Flutur este mana dreapta a lui Boc. VEZI ce scor a obtinut Flutur la Conventia nationala PDL (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liderul judeţean al PDL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, la nivel naţional, în urma votului primit la prima Convenţie Naţională a PDL, de la înfiinţarea acestuia în primăvara anului 2008. Gheorghe Flutur a obţinut cele mai multe voturi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte PDL din partea delegaţilor democrat-liberali prezenţi la finele săptămânii trecute la Bucureşti.

Liderul de la Suceava a fost urmat de Sorin Frunzăverde, Roberta Anastase şi Teodor Baconschi (aceasta fiind ordinea dată de numărul de voturi primite). Conform rezultatului oficial al alegerilor din PDL pentru cele patru funcţii de prim-vicepreşedinte al partidului, Gheorghe Flutur a obţinut 1.182 de voturi, Sorin Frunzăverde – 1.142, Roberta Anastase – 1.018, iar Teodor Baconschi – 899.

Marele pierzător al alegerilor din PDL este Theodor Paleologu, cel care a pierdut competiţia şi la nivelul prim-vicepreşedinţilor, după ce cu o zi mai devreme, s-a „penibilizat” în competiţia pentru şefia PDL. Paleologu a obţinut doar 650 de voturi pentru al doilea nivel de funcţii din partid.

Funcţia de secretar general a fost câştigată de deputatul de Bistriţa, Ioan Oltean, cu 906 voturi, el concurând cu Sulfina Barbu, care a obţinut doar 343 de voturi.

Secretarul general al organizaţiei judeţene Suceava a PDL, deputatul Ioan Bălan, şi-a exprimat deschis satisfacţia pentru faptul că Flutur a reuşit să câştige cursa în interiorul partidului.

„Ne bucurăm că Suceava este reprezentată la vârful PDL. Avem în momentul de faţă o conducere centrală validată prin vot democratic. Suntem fericiţi că Gheorghe Flutur a obţinut cel mai mare număr de voturi pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PDL. Acesta este dovada cea mai clară că este apreciat în rândul PDL-istilor din întreaga ţară”

Emil Boc a fost reconfirmat în fruntea PDL

Convenţia PDL ar fi putut să însemne un moment de cotitură în politica de până acum a partidului însă s-a dovedit că majoritatea delegaţilor din judeţe au fost desemnaţi astfel încât actualul premier să nu aibă prea multe emoţii. După o zi întreagă de discursuri, pigmentate de promisiuni, de analiză a celor trei moţiuni puse la bătaie, ale lui Emil Boc, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, cei aproximativ 1.500 de delegaţi au decis în favoarea lui Boc.

Acesta a obţinut 868 de voturi ale delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL, Vasile Blaga a obţinut 499 de voturi, iar Theodor Paleologu doar 24 de voturi.

La puţină vreme după aflarea rezultatelor prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că speră că această Convenţie Naţională a PDL să aibă ca rezultat o îmbunătăţire a activităţii partidului. “Nu ştim ce se poate schimba dacă nu s-a schimbat nimic. Sper să nu fie un congres de epurare”, a ţinut să specifice Orest Onofrei, care a fost susţinător al moţiunii lui Vasile Blaga.

Unul dintre susţinătorii moţiunii lui Boc a fost şi preşedintele PDL Suceava, Gheorghe Flutur care stat alături de premierul României în ultimele două săptămâni de campanie internă din partid, luându-şi chiar şi concediu de la Consiliul Judeţean pentru asta.

Prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, sâmbătă, de la tribuna Convenţiei Naţională, că îl susţine pe Emil Boc pentru funcţia de preşedinte al partidului, el apreciind că PDL trebuie să ducă guvernarea până la capăt pentru că, altfel, va fi identificat cu criza economică. „Avem o singură opţiune. Trebuie să mergem cu guvernarea până la capăt. Dacă nu am face-o, PDL ar fi indentificat cu criza. Trebuie să fie identificat cu ieşirea din criză”, a cerut Gheorghe Flutur de la delegaţii din întreaga ţară. El a mai arătat că este un susţinător al moţiunii lui Boc pentru că susţine modernizarea statului, dar şi modernizarea partidului care face acest lucru, respectiv a PDL.

„Este vorba de modernizarea statului prin asumare de răspundere. Domnul preşedinte Emil Boc, într-o altă sală, şi-a asumat răspunderea de 13 ori pentru reforme reale şi necesare. Acum, în sala Cuza, vă asumaţi răspunderea în faţa propriului partid pentru încă un madat. Sunt convins că îl veţi obţine”, a spus Gheorghe Flutur, care a mai menţionat că PDL este depozitarul valorilor de dreapta.

Liderul sucevean nu l-a iertat în discursul său pe preşedintele PNL, Crin Antonescu, spunâd că acesta nu mai e de dreapta din momentul în care l-a susţinut pe Mircea Geoană pentru funcţia de preşedinte al României. „Uniunea socialistă e un magazin de vise care vinde iluzii la colţ de stradă. PSD e un partid al ratării, al anulării, cu un Victor Ponta obaraznic, inconsistent, gălăgios. Nu poate să conducă România”, a mai ţinut să declare Flutur, care le-a cerut pedeliştilor să nu lase România la mâna „uslaşilor”.


Intră acum și în grupul de