Elevi de la trei scoli din Suceava au participat la campanii stradale impotriva drogurilor, tutunului si alcoolului


Intră acum și în grupul de

Elevi de la Şcolile cu clasele I – VIII din Plopeni, Vereşti şi Ipoteşti au împărţit sâmbătă, în cadrul unor acţiuni stradale, pliante cu informaţii despre prevenirea consumului de alcool, tutun şi droguri, manifestare ce se înscrie în şirul activităţilor de celebrare a „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului” la Suceava, derulate în perioada 9-15 mai.

Acţiunea s-a desfăşurat la iniţiativa Asociaţiei de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” din Suceava, în cadrul activităţilor acţiunii “Fii conştient, nu dependent”, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, informează
preşedintele Asociaţiei „Euroactiv”, prof. Mihai Greciuc, în cadrul unui comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, campania stradală, s-a desfăşurat sâmbătă, 14 mai 2011, între orele 12.00 – 14.00, fiind o componentă a acţiunii “Fii conştient, nu dependent”, care s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2011 din perioada 9 – 15 mai 2011 şi a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice şi a factorilor de decizie în vederea diminuării obstacolelor şi de prevenire a consumului de droguri, plante etnobotanice, violenţă şi tutun.

Dintre activităţile care au fost cuprinse în acţiune pot fi amintite: marş Anti-Violenţă, Anti-Drog şi Anti-Tutun, organizat miercuri 11 mai 2011, unde au participat 342 de elevi însoţiţi de cadre didactice din 7 unităţi de învăţământ (Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” – Suceava, Liceul cu Program Sportiv – Suceava, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” – Suceava, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” – Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” – Suceava, Şcoala cu clasele I – VIII „Miron Costin” – Suceava, Şcoala cu clasele I – VIII nr. 1 Suceava şi Şcoala cu clasele I – VIII din Ipoteşti, studenţi ai Universităţii „Ştefan cel Mare” – Suceava şi psiholog Angela Cîmpan, de la Centrul Judeţean de Prevenire şi Consiliere ANTIDROG – Suceava), pe traseul Casa de Cultură, Biserica Sf. Înviere, Parcul Universităţii „Ştefan cel Mare” – Suceava.

Grupurile de elevi au fost coordonate de angajaţii instituţiilor Ministerului de Interne: Inspectoratul Judeţean de Jandarmi care a participat cu 15 jandarmi şi Poliţia Mun. Suceava prin Comisar – Şef Ioan Objilă, împreună cu 15 agenţi de Poliţie de la Ordine Publică şi de la Poliţia Rutieră. „Marşul a fost avizat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava care a permis elevilor din unităţile de învăţământ să participe la marşul antiviolenţă, dar şi de către Primăria Municipiului Suceava”, precizează Mihai Greciuc.

A doua manifestare desfăşurată la iniţiativa „Euroactiv”, tot cu prilejul celebrării „Săptămânii Naţionale a Voluntariatului”, a fost o campanie stradală organizată sâmbătă, 14 mai 2011, la care au participat 11 voluntari, elevi de la trei şcoli din mediul rural (Şcolile cu clasele I – VIII din Plopeni, Vereşti şi Ipoteşti), cu scopul de a oferi publicului informaţii cu privire la fenomenul de consum de droguri, alcool şi tutun, precum şi urmările pe care le pot avea tinerii care consumă aceste substanţe de risc. „Pliantele au fost distribuite gratuit de către voluntarii asociaţiei noastre, susţinuţi de către jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Suceava care ne-au sprijinit cu multiplicarea acestora”, menţionează preşedintele „Euroactiv”.

Echipa de coordonare a acţiunilor organizate de Asociaţia „Euroactiv” în cadrul acţiunii „Fii conştient, nu dependent” a fost compusă din: prof. Doina Marcovici, Florin Burlacu, Cosmin Emanuel Sposob, Florin Moroşan şi prof. Mihai Greciuc.


Intră acum și în grupul de