USL-istii radauteni solicita prefectului Sorin Popescu rezultatul anchetei privind activitatea primarului Olarean


Intră acum și în grupul de

Consilierii USL din Consiliul Local Rădăuţi doresc ca prefectul Suceava, Sorin Arcadie Popescu, să participe la una din viitoarele şedinţe ale CL Rădăuţi şi să le transmită rezultatul anchetei comisiei ce a verificat activitatea primarului şi secretarului municipiului Rădăuţi, se arată într-o scrisoare deschisă adresată prefectului Sorin Arcadie Popescu, şi transmisă luni presei.

În documentul citat se menţionează că reprezentantul Guvernului în teritoriu a fost invitat „cu toată cinstea şi respectul datorat funcţiei” de consilierii USL din Rădăuţi la şedinţa CL din aprilie, dar că acesta „probabil, din binecuvântate pricini” nu i-a putut da curs. „De această dată, vă invităm în mod public să ne faceţi onoarea şi plăcerea de a vă avea în mijlocul nostru la una din şedinţele ordinare, sau nu, ale Consiliului Local, la o dată pe care o veţi hotărî dumneavoastră , pentru a avea un contact direct şi nemijlocit cu deliberativul celui de-al doilea oraş ca mărime al judeţului măcar o dată în mandatul dumneavoastră de prefect al judeţului nostru”, se arată în scrisoare.

În document se arată că odată cu participarea la una din şedinţele CL Rădăuţi, prefectul va putea lua la cunoştinţă şi despre modul în care lucrează “pentru binele rădăuţenilor” primarul PDL Aurel Olărean şi secretarul municipiului Haralambie Herghelegiu. „Vă reamintim că, în aprilie 2010, v-am trimis o sesizare legată de modul de lucru atât al primarului, ca ordonator principal de credite, cât şi al secretarului, care este pus să vegheze la legalitatea actelor emise de acesta , precum şi a principalelor compartimente funcţionale ale Primăriei”, subliniază semnatarii.

Ei menţionează că după ce conturile Primăriei au fost blocate prin executor judecătoresc în aplicarea sentinţei judecătoreşti referitoare la obligarea la plată de penalizări către S.C. Servicii Comunale SA Rădăuţi, prefectul s-a „învrednicit” să trimită o comisie de anchetă mixtă, iar raportul întocmit de aceasta comisie nu a fost remis şi consilierilor din opoziţie cu toate că prefectul acea obligaţia să o facă în termen de 30 zile de la data primirii plângerii . „Cu toate că aţi încălcat legea şi de această dată, atât prin faptul că nu aţi răspuns petiţiei noastre, cât şi prin tăinuirea faptelor primarului de Rădăuţi, vă rugăm, la modul cel mai respectuos cu putinţă, ca atunci când veniţi la Rădăuţi să aduceţi şi raportul comisiei de anchetă mai sus amintit, spre ştiinţa petenţilor şi dezbatere publică”, se arată în finalul scrisorii deschide adresa prefectului de Suceava.


Intră acum și în grupul de