Acasă Politica Locuitorii din Arghira (Preutesti) suparati rau de tot pe primarul lor (VIDEO)

Locuitorii din Arghira (Preutesti) suparati rau de tot pe primarul lor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prefectura judeţului Suceava a anunţat că se va sesiza în cazul semnalat în localitatea suceveană Arghira, urmând ca la faţa locului să fie realizată şi o anchetă, după ce mai multe zeci de cetăţeni din satul amintit, care e parte din comuna suceveană Preuteşti, au reclamat nereguli grave ale autorităţilor locale.

Reclamanţii susţin că deciziile primarului din localitate au condus la perturbarea serioasă a procesului de învăţământ, după ce au fost puse în posesei o serie de persoane cu teren ce aparţinea şcolii.



Purtătorul de cuvânt al PSD Suceava, Ovidiu Milici, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că 40 de localnici din Arghira au semnat o petiţie adresată deputatului din colegiul lor, Cătălin Nechifor, preşedinte al PSD Suceava, în care semnalau că primarul comunei Preuteşti, Alexandru Aniţa, a pus în posesie o familie pe o suprafaţă de zece ari de teren din perimetrul şcolii din Arghira.

Milici a menţionat că primarul nu este la prima acţiune de acest gen şi că ar fi împroprietărit mai multe persoane pe o suprafaţă de 5 hectare, teren care era livada unităţii şcolare.

El a mai spus că, potrivit sesizării localnicilor, amenajarea de şantier pentru firma care lucrează la introducerea reţelelor de apă şi canalizare a fost amplasată tot lângă şcoală şi că activitatea didactică, în special a elevilor din ciclul primar, este perturbată de zgomotul utilajelor şi de limbajul folosit de muncitori.

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a anunţat că sesizarea cetăţenilor din Arghira va fi verificată de angajaţii Prefecturii, în cel mai scurt timp.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version