Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur e convins ca problema aderarii la Spatiul Schengen va fi rezolvata


Intră acum și în grupul de

Guvernul „a făcut ceea ce trebuia să facă” în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, a apreciat vineri prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. „Suntem într-o perioadă sensibilă. Rezistenţa se referă la justiţie”, a spus Flutur, care a menţionat că sunt „nuanţe politice în anumite ţări”.

El a arătat că votul din Parlamentul European care s-a pronunţat pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a transmis că „suntem bineveniţi”.

Întrebat dacă miniştrii de Externe, Administraţiei şi Internelor şi Justiţiei ar trebui înlocuiţi după ce Consiliul JAI a amânat o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen, Flutur a spus că nu este cazul.

El a reamintit că atunci când era ministru al Agriculturii şi pregătea aderarea la UE, era mereu remaniabil pentru că se numărau şapte sau cinci steguleţe privind implementarea acquis-ului comunitar, dar că a reuşit ca în termenul stabilit să fie toate problemele soluţionate. Flutur a spus că şi în cazul aderării la Spaţiul Schengen lucrurile vor fi rezolvate.


Intră acum și în grupul de