Prim-vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur e convins ca problema aderarii la Spatiul Schengen va fi rezolvata

Guvernul „a făcut ceea ce trebuia să facă” în ceea ce priveşte aderarea României la Spaţiul Schengen, a apreciat vineri prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur. „Suntem într-o perioadă sensibilă. Rezistenţa se referă la justiţie”, a spus Flutur, care a menţionat că sunt „nuanţe politice în anumite ţări”.

El a arătat că votul din Parlamentul European care s-a pronunţat pentru aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen a transmis că „suntem bineveniţi”.

Întrebat dacă miniştrii de Externe, Administraţiei şi Internelor şi Justiţiei ar trebui înlocuiţi după ce Consiliul JAI a amânat o decizie privind aderarea României la Spaţiul Schengen, Flutur a spus că nu este cazul.

El a reamintit că atunci când era ministru al Agriculturii şi pregătea aderarea la UE, era mereu remaniabil pentru că se numărau şapte sau cinci steguleţe privind implementarea acquis-ului comunitar, dar că a reuşit ca în termenul stabilit să fie toate problemele soluţionate. Flutur a spus că şi în cazul aderării la Spaţiul Schengen lucrurile vor fi rezolvate.