Petru Luhan „moare” de grija sportului. Află de aici ce preocupari mai are europarlamentarul de Suceava


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presă

Parlamentul European a adoptat săptămâna aceasta, la Strasbourg, declarația scrisă privind combaterea corupției din sportul european prin care “solicită Comisiei să reglementeze pariurile online pentru a sprijini integritatea și dezvoltarea durabilă a sportului european, prin stabilirea unor autorizații de funcționare pentru operatori, prin măsuri specifice de combatere a vânzării meciurilor și printr-o întoarcere cinstită la regulile inițiale ale sportului prin recunoașterea dreptului de a paria al organizatorilor competițiilor sportive”.

“Plecând de la o problemă comună la nivel european consider că este momentul să intervenim cu măsuri şi instrumente concrete pentru combaterea corupției în sport şi în acest sens Parlamentul European a făcut săptămâna aceasta un prim pas. Inițiativa de a reglementa la nivel UE pariurile online va îmbunătăți calitatea competițiilor sportive şi a actului sportiv în sine, rezultatul acestor competiții fiind decis pe terenul de joc şi nu în casele de pariuri”, a declarat europarlamentarul roman Petru Luhan.

Prin acest document, Parlamentul European cere Comisiei Europene să coordoneze, împreună cu guvernele statelor membre, un studiu pe scară largă cu privire la incidentele de corupție din sportul european, consultând toate părțile implicate.

Declarația scrisă mai solicită Comisiei şi statelor membre să evidențieze în mod specific legăturile dintre activitățile de crimă organizată și pariurile legale și cele ilegale, agenți sportivi, arbitri, funcționari ai cluburilor și sportivi, care urmăresc în mod fraudulos stabilirea anticipată a rezultatelor meciurilor sportive europene.

Săptămâna trecută, europarlamentarul Petru Luhan, alături de atacantul Adrian Mutu a lansat o campanie de promovare a sportului în rândul copiilor, ca o modalitate de a combate sedentarismul şi obezitatea.


Intră acum și în grupul de