PSD Suceava a mers cu jalba-n protap la Casa de Pensii si s-a intors cu „coada intre picioare” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Casa Judeţeană de Pensii Suceava nu primeşte plângerile prealabile ale pensionarilor care contestă reţinerile de 5.5% din pensie şi nu le eliberează nici actele administrative interne în baza cărora se fac aceste reţineri.

Acuzaţiile au fost lansate de preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, în cadrul conferinţei de presă de joi, liderul social-democrat arătând că fără cele două acte, pensionarii nu pot ataca în instanţă deciziile prin care li s-au făcut reţinerile din pensii.

Odată încheiată conferinţa de presă susţinută la sediul PSD Suceava, Donţu, însoţit de preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor şi mai mulţi membri de partid, au mers la Casa Judeţeană de Pensii pentru a depune aproximativ o mie de plângeri prealabile ale pensionarilor, dar conducerea instituţiei a refuzat să primească aceste cereri invocând că pentru fiecare cerere trebuie procură, în condiţiile în care, fiecare instituţie publică a unui stat democratic este obligată să înregistreze o solicitare din partea oricărui cetăţean.

În aceste condiţii, preşedintele PSD Suceava a cerut prefectului, Sorin Arcadie Popescu, printr-o adresă, să dispună măsurile necesare pentru ca această situaţie să fie soluţionată. „În calitate de deputat ales în Parlamentul României, consider că soarta veniturilor a mii de pensionari nu poate fi la cheremul sau bunul plac a unui funcţionar plătit din bani publici, de aceea consider că intervenţia dumneavoastră este absolut necesară”, se arată în documentul adresat prefectului.

Totodată, preşedintele executiv al PSD Suceava a susţinut că dacă situaţia nu va fi soluţionată, PSD va sesiza Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor şi din Parlamentul European. „Maniera şi modul în care actuala conducere a Casei de Pensii tratează pensionarii este absolut sfidător şi în totală neconcordanţă cu principiile unui stat de drept membru al Uniunii Europene”, susţine Donţu.

Pe de altă parte, directorul CJP Suceava, Camelia Chitul, a declarat că acest tip de plângeri se primesc de Casa Judeţeană de Pensii dacă sunt depuse personal sau prin mandatar. „S-au primit şi se primesc în continuare astfel de plângeri. Potrivit legii, plângerile se depun de persoana în cauză sau prin mandatar”, a spus Chitul.


Intră acum și în grupul de