Senatorul Gavril Mirza despre perchezitiile pentru combaterea traficului cu tigari: „Apreciem efortul DIICOT, dar e acelasi circ” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Să-i scoată la iveală pe cei care protejează contrabanda cu ţigări şi alte produse pentru că am constatat că se merge până la o bucată şi apoi se tace”, a declarat joi senatorul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, referitor la percheziţiile pentru combaterea traficului de ţigări.

Parlamentarul social-democrat a spus într-o conferinţă de presă că apreciază efortul DIICOT Suceava pentru combaterea traficului de ţigări, dar că a constatat că se desfăşoară „acelaşi circ” şi se cheltuie mai mult decât se recuperează.

El a mai spus că din discuţii avute cu colegi din Senat şi în cazul din Constanţa, anchetatorii au făcut eforturi ca acuzaţii să vorbească, iar acum nu ştiu cum să facă să tacă. „Cine e regele, cine e regina, cine a coordonat aceste activităţi ilegale?”, a întrebat Gavril Mîrza.

În prezent sunt în desfăşurare mai multe percheziţii în judeţele Suceava, Botoşani, Constanţa şi în municipiul Bucureşti, care vizează un grup infracţional organizat transnaţional format din români şi ucraineni şi specializat în contrabanda de ţigări.

Potrivit DIICOT, în acest caz sunt învinuite 167 de persoane care au introdus ilegal pe teritoriul României, peste frontiera verde sau prin Punctul de Trecere al Frontierei Siret, cantităţi însemnate de ţigări provenind din Republica Moldova şi Ucraina.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava urmează să fie duse 180 de persoane în vederea audierii.


Intră acum și în grupul de