Baisanu (Liderul PNL Suceava): „Granitele judetelor nu se pot modifica fara referendum” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Reorganizarea administrativ-teritorială propusă de Traian Băsescu nu are nici o legătură cu principiile europene, respectiv descentralizare, subsidiaritate, transparență, şi nici cu eficienţa în absorbţia fondurilor şi nici cu reducerea corupţiei sau a birocraţiei, este de părere liderul liberalilor suceveni, Ştefan Alexandru Băişanu, care a ţinut să sublinieze că PNL respinge modul abuziv prin care actuala putere şi şeful statului încearcă să reorganizeze ţara din punct de vedere administrativ şi teritorial.

„Este doar o manevră menită să bulverseze structurile administrative, să creeze haos în rândul populaţiei şi să distragă atenţia de la adevăratele probleme, respectiv criza, sărăcia sau faptul că oamenii aduşi la disperare de actuala putere au ajuns să recurgă la gesturi extreme. Singura miză a reorganizării pentru Traian Băsescu este una politică. În spatele unor justificări confuze se află intenţia puterii de a folosi regionalizarea pentru propriul câştig electoral”, a declarat Băişanu.

Potrivit preşedintelui PNL Suceava, actuala putere duce în eroare populaţia atunci când susţine că reforma administrativă nu va presupune costuri suplimentare pentru români. Băişanu a exemplificat cu calculele făcute de liberali, pentru schimbarea cărţii de identitate, a permisului de conducere, paşaportului şi a actelor de cadastru, ca urmare a reorganizării administrative, care arată că fiecare cetăţean va plăti în jur de 600-700 lei.

„PNL Suceava cere convocarea unui referendum local în care oamenii să fie întrebaţi direct dacă vor desfiinţarea actualelor judeţe. Dacă vor ca Suceava să devină anexat Iaşiului, pentru că este aproape clar că în varianta propusă de PD-L nu va reuşi să ia faţa unor oraşe mai dezvoltate din punct de vedere economic din zona Moldovei. Nici nu-mi vine să mă gândesc care vor mai fi şansele ca banii de dezvoltarea a infrastructurii atât rutiere, dar şi aeriene, respectiv modernizarea aeroportului, să fie direcţionaţi la Suceava şi nu la Iaşi sau Bacău, la fel şi în cazul Universităţii şi Spitalului Judeţean”, spune Alexandru Băişanu. El a mai precizat că potrivit legislaţiei în vigoare, graniţele unităţilor administrativ teritoriale nu se pot modifica fără referendum.


Intră acum și în grupul de