Gheorghe Șoldan condamnă practicile liberale de intimidare a candidaților PSD și a susținătorilor lor după ce, la Dorna Arini, angajați din Primărie au fost surprinși filmând întâlnirea PSD


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan, candidatul susținut de PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a condamnat ferm incidentul în care doi angajați ai Primăriei Dorna Arini au fost surprinși filmând întâlnirea sa cu localnicii, desfășurată duminică după-amiază în căminul cultural al localității.

Momentul tensionat a avut loc în cadrul lansării candidatului PSD pentru funcția de primar, Marius Harja.

Șoldan a calificat gestul de a trimite angajați ai Primăriei să filmeze întâlnirea adversarilor politici drept „inadmisibil” și a subliniat că acest lucru reprezintă o formă de intimidare atât pentru candidați, cât și pentru susținătorii acestora.

„Să trimiți angajați din primărie să filmeze întâlnirea adversarilor politici, pentru intimidarea atât a candidaților, cât și a celor care îi susțin, mi se pare inadmisibil”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, participanții la întâlnirea cu membrii și simpatizanții PSD din Dorna Arini erau filmați din balconul căminului cultural de doi angajați ai primăriei.

„Când am luat microfonul și am început să le vorbesc oamenilor prezenți despre necesitatea de a lua atitudine împotriva acestor abuzuri de putere, cameramanii de ocazie au dispărut. Dacă Gheorghe Flutur e curios și își trimite oamenii să vadă ce se întâmplă la întâlnirile PSD-ului, îi dau eu înregistrarea de la Dorna Arini. Îi îndemn pe locuitorii din comună să sancționeze la vot astfel de gesturi incalificabile și să îl susțină pe candidatul nostru, Marius Haja”, a spus Șoldan.

Potrivit înregistrării video când i-a văzut pe angajații Primăriei Dorna Arini la balconul căminului cultural din comună filmând întâlnirea sa cu localnicii, Gheorghe Șoldan i-a rugat pe cei din sală să îi aplaude pentru că nu e ușor să lucrezi și duminica pentru primarul liberal și i-a transmis și primarului liberal salutări și l-a asigurat că nu a venit să arunce cu bolovani.

„În 2024 când vorbești de politică într-o comunitate trebuie să vorbești de respect în primul rând. Dacă îți trimiți angajații duminica să-ți filmezi adversarul politic înseamnă că ai o frică”, a spus Șoldan.

El a arătat că așa cum în această comună este primar liberal, sunt și comune cu primari PSD, dar că cei din PSD au respect pentru toți întrucât există viață și după 9 iunie.

Deputatul social-democrat sucevean a apreciat că acest incident arată de fapt ce înseamnă politică și administrație liberală de 16 ani în județul Suceava.

„George Șoldan înseamnă o altfel de politică, o politică pentru dezvoltarea județului Suceava”, a concluzionat deputatul.


Intră acum și în grupul de