Gheorghe Flutur, de ziua onomastică, la Biserica „Sf Gheorghe” din Arbore: Această zi pentru mine este dincolo de ziua numelui. Este primăvara duhovnicească, este pornirea la viată


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia zilei sale onomastice, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a ales să marcheze evenimentul într-un mod aparte, participând la slujba Sfântului Maslu desfășurată la biserica „Sfântu Gheorghe” din localitatea Arbore. Evenimentul religios, care a avut loc la ora 16, a adunat în lăcașul de cult nu mai puțin de 12 preoți.

Flutur a subliniat semnificația profundă a acestei zile pentru el, afirmând că aceasta depășește sfera unei simple sărbătoriri a numelui său. Pentru el, ziua este una ce marchează „primăvara duhovnicească” și reprezintă o „pornire la viață”. De asemenea, a evidențiat importanța simbolică a Sfântului Gheorghe, considerat un luptător neînfricat pentru apărarea credinței.

Prezența sa la biserica din Arbore a avut o încărcătură emoțională specială, deoarece în 2006, când ocupa funcția de ministru, Flutur s-a confruntat cu o tragedie în această zonă, provocată de inundații ce au afectat zona și au dus la pierderi de vieți omenești. El a menționat că a oferit sprijinul său oamenilor afectați și că legătura sa cu această comunitate este una profundă. De asemenea, a subliniat că în această biserică s-a simțit întărit spiritual în trecut.

„La mulți ani tuturor celor care poartă numele Marelui Mucenic Gheorghe Biruitorul!”, a transmis Flutur, încheindu-și mesajul privind participarea la această slujbă plină de însemnătate religioasă și emoție personală.


Intră acum și în grupul de