PSD Suceava cere demiterea sefului Casei Judetene de Pensii (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD Suceava solicită demiterea directorului Casei Judeţene de Pensii (CJP) Suceava, Camelia Chitul, şi susţine demersul făcut de pensionarii suceveni privind cercetarea penală a acesteia pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, a declarat luni, preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu.

Potrivit liderului social-democrat, prin refuzarea primirii plângerilor prealabile în care contestă reţinerile de 5,5% din pensii, li se îngrădeşte pensionarilor accesul la justiţie şi prin vătămarea intereselor legale ale persoanelor, conducerea CJP Suceava se face vinovată de abuz în serviciu.

Mai mulţi pensionari suceveni au semnat, luni, o plângere penală împotriva directorului Casei Judeţene de Pensii Suceava, Camelia Chitul, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor pentru că instituţia nu le-a primit plângerile prealabile în care contestă reţinerile de 5,5% din pensii. Câţiva pensionari suceveni au arătat, luni, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PSD Suceava că au apelat la organizaţia judeţeană social-democrată pentru a-i ajuta în demersul lor de a ataca în instanţă reţinerea de 5,5 la sută din pensie şi nu doar impozitarea a ceea ce depăşeşte 740 de lei.

Unul dintre pensionari, Dumitru Nacu, a explicat că a încercat să depună la CJP Suceava o plângere prealabilă în baza căreia să poată începe procedurile în instanţă, dar că funcţionarul de la ghişeu i-a refuzat înregistrarea petiţiei şi că în această situaţie sunt mulţi pensionari, unii dintre ei netransportabili.

El a spus că pensionarii au cerut sprijinul PSD Suceava pentru a depune aceste plângeri la CJP Suceava întrucât nu au reuşit singuri şi că doresc să primească şi actele administrative în baza cărora se fac aceste reţineri de 5,5 la sută din pensie.

Pe de altă parte, directorul CJP Suceava, Camelia Chitul, a declarat că nu a încălcat nici un drept şi că acest tip de plângeri se primesc de Casa Judeţeană de Pensii dacă sunt depuse personal sau prin mandatar. „Este opinia lor pe care nu o comentez. S-au primit şi se primesc în continuare astfel de plângeri, ceea ce se poate verifica. Potrivit legii, plângerile se depun de persoana în cauză sau prin mandatar”, a spus Chitul.

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, însoţit de preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor şi mai mulţi membri de partid, au mers, joi, la Casa Judeţeană de Pensii pentru a depune aproximativ o mie de plângeri prealabile ale pensionarilor, dar conducerea instituţiei a refuzat să primească aceste cereri invocând că pentru fiecare cerere trebuie procură, în condiţiile în care, fiecare instituţie publică a unui stat democratic este obligată să înregistreze o solicitare din partea oricărui cetăţean. În aceste condiţii, preşedintele PSD Suceava a cerut prefectului, Sorin Arcadie Popescu, printr-o adresă, să dispună măsurile necesare pentru ca această situaţie să fie soluţionată. Totodată, preşedintele executiv al PSD Suceava a susţinut că dacă situaţia nu va fi soluţionată, PSD va sesiza Comisia de Abuzuri din Camera Deputaţilor şi din Parlamentul European.


Intră acum și în grupul de