PNL Suceava incepe sa se „burice” la PSD. Alexandru Baisanu vede oameni valorosi peste tot in partidul sau


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat, miercuri, că liberalii ar putea să solicite candidatura pentru Primăria Suceava în cadrul viitoarei şedinţe a USL Suceava, în condiţiile în care conform sondajelor de opinie realizate în municipiul reşedinţă de judeţ, aceştia ar obţine mai multe voturi decât partenerii social-democraţi din cadrul Uniunii Social Liberale.

„La Primăria Suceava, probabil, vom cere candidatura pentru PNL, precum şi în celelalte localităţi unde avem noi primari. În PNL, există foarte mulţi oameni care ar putea candida fie la Primăria Suceava, fie la preşedinţia Consiliului Judeţean Suceava”, a declarat Băişanu, arătând că rezultatele din sondajele făcute de liberali arată că PNL devansează PSD cu aproximativ 10 procente.

Întrebat cine ar putea fi potenţialii candidaţi pentru CJ Suceava, Alexandru Băişanu s-a nominalizat pe el, dar şi pe fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei şi pe primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc.

Băişanu a spus că în cursul zilei de vineri va avea loc o întâlnire între liderii suceveni ai PNL şi PSD, în cadrul căreia urmează să se stabilească care dintre cele partide va avea candidat pentru primăria Suceava şi pentru şefia administraţiei judeţene, precum şi paritatea pe viitoarele liste de candidaţi pentru Consiliul Local şi Consiliului Judeţean Suceava. Liderul PNL a arătat că în cadrul USL Suceava nu pot fi purtate discuţii cu reprezentanţii PC pe motiv că organizaţia judeţeană a acestui partid nu există din punct de vedere juridic.

„Esenţial este că cele două partide mari ale opoziţiei se vor întâlni pentru a rezolva problemele viitoarelor candidaturi la nivelul Consiliului Judeţean şi Primăriei Suceava, lucru absolut necesar pentru viitoarea luptă politică cu portocalii. Considerăm că acest parteneriat între PSD şi PNL trebuie să fie unul egal cu forţele celor două partide, cu posibilităţile lor de creştere, şi considerăm că dacă în anumite localităţi avem fricţiuni între conducerile celor două partide acestea vor lua sfârşit imediat după această şedinţă”, a declarat preşedintele PNL Suceava.

Liderul liberalilor suceveni a mai adăugat că în momentul de faţă există unele probleme în municipiul Vatra Dornei, acolo unde social-democratul Cezar Ioja vrea să fie desemnat candidat la primărie din partea USL, în defavoarea actualului primar liberal Ioan Moraru. Alexandru Băişanu a arătat că PNL nu va renunţa la candidaturi în municipiile şi oraşele în care există primari liberali.

„La Vatra Dornei, Cezar Ioja îl atacă în permanenţă pe actualul primar PNL Ioan Moraru, dorind să candideze din partea USL la primărie. Am avut discuţii cu liderii PSD Suceava şi le-am cerut ca domnul Ioja să înţeleagă că trebuie să existe un parteneriat real între cele două partide”, a arătat Băişanu.

Liderul PNL Suceava a subliniat că în mod sigur actualii primari liberali din Gura Humorului şi Siret, Marius Ursaciuc, respectiv Adrian Popoiu vor fi viitorii candidaţi ai USL pentru un nou mandat.


Intră acum și în grupul de