Nechifor: „PDL isi doreste de fapt centralizarea spagii in mainile catorva oameni siguri”


Intră acum și în grupul de

Motivul care stă, de fapt, în spatele acestei „poveşti” a descentralizării este unul cinic, cel „al colectării mai eficiente a şpăgii pentru partid”, este de părere liderul Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, deputatul Cătălin Nechifor. Potrivit acestuia, şefii de servicii deconcentrate sau descentralizate refuză să mai cotizeze la partid, unii pentru că au dosare la DNA, iar alţii pentru că au înţeles că mai au cel mult un an în funcţia de conducere. „PDL îşi doreşte de fapt centralizarea şpăgii în mâinile câtorva oameni siguri”, a spus Nechifor, arătând că are cunoştinţă, în judeţul Suceava, de cel puţin cinci cazuri în care şefi de deconcentrate sau descentralizate refuză să mai cotizeze la partid.

În opinia preşedintelui PSD Suceava, PDL trece printr-o pasă proastă şi pe fondul scăderii încrederii populaţiei în măsurile pe care le adoptă, partidul de guvernământ face greşeală după greşeală. „Confuzia totală creată în jurul termenilor şi principiilor de reorganizare, subsidiaritate şi reforma administrativă conduce la o agravare a dificultăţilor economice şi sociale şi la incoerenţa actului de guvernare”, a spus deputatul social-democrat.

El a arătat că în aceste condiţii, PDL nu face altceva decât să aştepte indicaţiile venite de la preşedintele Traian Băsescu, care însă nu poate înţelege contextul actual al schimbărilor geo-politice. „PDL aşteaptă lumina licuriciului de la Cotroceni, dar aşteaptă degeaba pentru că Traian Băsescu e un om ce a trecut prin şcoală ca Vodă prin lobodă, fiind incapabil să înţeleagă istoria, dar şi contextul actual al schimbărilor geo-politice”, a spus Nechifor.

Preşedintele PSD Suceava a mai declarat că PDL inventează un nou concept al centralizării prin descentralizare. „Prin centralizarea instituţiilor deconcentrate, PDL inventează acum un nou concept, de centralizare a descentralizării, care înseamnă încălcarea principiului de subsidiaritate şi duce la îndepărtarea deciziei de cetăţean, ceea ce va duce la declanşarea procedurii de infringement din partea Comisiei Europene pentru că se încalcă principiile de bază din Tratatele Uniunii Europene”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de