Onofrei sustine ca PSD este inventatorul traseismului politic


Intră acum și în grupul de

Interese mult mai directe şi mai pământene. Asta ascund, potrivit prim-vicepreşedintelui PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, încercările opoziţiei de a modifica legile electorale şi mai ales declaraţiile pompoase despre moralitate în politică.

„Liderii opoziţiei au preluat stindardul moralităţii, propunând, în scris, o lege pentru împiedicarea traseismului politic, dar şi alegeri parlamentare prin vot uninominal pur, când câştigătorul ia totul, chiar dacă ştiu bine şi chiar şi recunosc că una este neconstituţională, iar cealaltă nu şi-o doresc”, a spus Onofrei, arătând că opinia majoritară în PSD şi PNL este pentru revenirea la votul pe listă. „Declaraţiile sunt ipocrite pentru că traseismul este rău când se face de la USL la PDL şi este aplaudat când e în sens invers”, a apreciat Onofrei.

El consideră că, de fapt, PSD este inventatorul traseismului politic. „Primii traseişti politici din politica post decembristă sunt Adrian Năstase şi Ion Iliescu care, nemulţumiţi de Petre Roman, au plecat din FSN şi au constituit primul grup al independenţilor din Parlamentul României”, a spus Orest Onofrei.

USL a depus la Parlament o iniţiativă legislativă prin care se reduce la 325 numărul de parlamentari, se sancţionează cu pierderea mandatului migraţia politică a senatorilor şi deputaţilor şi se propune un vot uninominal majoritar.


Intră acum și în grupul de