Milici: „Scopul ministrului Funeriu a fost sa demonstreze ce copii rai si inculti naste scoala romaneasca” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, trebuie să demisioneze pentru că nu înţelege sistemul de educaţie din România, este de părere preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor. Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, Daniel Funeriu nu face diferenţa între un examen de capacitate şi cercetarea în domenii de nişă.

„Funeriu a fost pus de Băsescu să arate că şcoala scoate doar tâmpiţi şi, aşa cum a făcut cu pixelul albastru, s-a executat întocmai”, a spus Nechifor, în cadrul conferinţei de presă de luni. El consideră că este că este ruşinos că numele unui ministru al Educaţiei este scris cu vopsea pe ziduri pentru că a încălcat principiul de şanse egale şi pentru că sistemul de învăţământ este lipsit de previziune, predictibilitate şi respect. „Nici el nu mai ştie (Daniel Funeriu n.r.) dacă a dat examenul de Bacalaureat, dar lasă pe drumuri zeci de mii de tineri care pleacă în viaţă cu o povară dificilă, acest eşec la Bacalaureat”, a spus deputatul PSD care a subliniat că Daniel Funeriu a terminat educaţia din România şi nu reforma în educaţie.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, care este cadru didactic, a declarat că ziua rezultatelor de la Bacalaureat din acest an este cea mai tristă din viaţa sa. „Scopul ministrului a fost să demonstreze ce copii răi şi inculţi naşte şcoala românească. E o terapie de şoc greşită şi nedreaptă”, a spus Milici.

El a spus că ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu a predat nicio oră într-un liceu şi nu ştie câtă muncă se depune pentru ca un elev să se prezinte la examenul de Bacalaureat. „Pentru PDL şi Ministerul Educaţiei aceşti copii sunt văzuţi ca nişte cifre. Acest cifre au suflet, au destin. Copiii nu sunt eprubete pe care, dacă le spargi, le poţi înlocui”, a spus vicepreşedintele PSD Suceava. El consideră că această generaţie este sacrificată de PDL doar pentru un interes electoral.

Milici le-a spus absolvenţilor de liceu care nu au promovat examenul de Bacalaureat că nu sunt mai prejos de Daniel Funeriu, de Traian Igaş sau de Elena Băsescu. „Să nu disperaţi şi să le demonstraţi actualilor guvernanţi că nu sunteţi proşti sau incompetenţi şi că lucrurile stai exact invers”, a mai spus Milici.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.


Intră acum și în grupul de