Peste 3.500 de contestatii la bacalaureat au fost inregistrate in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Deşi judeţul Suceava este primul pe ţară în ceea ce priveşte promovabilitatea în urma examenului de bacalaureat din acest an, numărul contestaţiilor depuse de elevii nemulţumiţi este impresionant.

Peste 3.500 de contestaţii au fost înregistrate într-un interval de doar patru ore în judeţul Suceava. Conform datelor puse la dispoziţie de către purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Laura Hacman, cele mai multe nemulţumiri au fost la Limba şi literatura română 1.144, urmând îndeaproape Matematica cu 1.067. Doar două dintre discipline au scăpat fără a se înregistra nicio nemulţumire fiind vorba despre Informatică T2 Pascal şi Chimie anorganică T2 Nivel II, în rest fiecare dintre celelalte 21 de probe cuprinse în lista de bacalaureat înregistrând cel puţin o contestaţie.

În urma afişării rezultatelor finale pe parcursul zilei de duminică, în judeţul Suceava s-a înregistrat un număr de circa 2.500 de elevi care au fost declaraţi respinşi. Dintre aceştia, aproape 1.900 au obţinut medii sub cinci, iar restul cu medii cuprinse între cinci şi şase, ştiut fiind faptul că minim 6.00 este nota medie finală acceptată pentru a fi declarat admis.

Toţi candidaţii nemulţumiţi de rezultate au avut posibilitatea ca pe parcursul zilei de luni, în intervalul orar 08:00 – 12:00, să depună contestaţii la centrele de examinare la care au fost arondaţi, acestea fiind primite de către preşedinte împreună cu unul dintre vicepreşedinti, cu secretarul sau cu un membru al comisiei.

Lucrările contestate sunt analizate din nou de către profesorii corectori ce alcătuiesc comisiile judeţene de contestaţii. După terminarea evaluării şi deschiderea lucrărilor, preşedintele comisiei analizează notele acordate după reevaluare, în comparaţie cu cele acordate iniţial.

Dacă diferenţele înregistrate sunt mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea iniţială şi cele de la contestaţii, preşedintele comisiei de contestaţii decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie , formată din alţi profesori cu experienţă, alţii decât cei care au evaluat iniţial lucrările în centrul de contestaţii.

Pentru reanalizarea tuturor lucrărilor care au trezit nemulţumiri, profesorii au la dispoziţie două zile urmând ca pe data de 8 iulie să fie afişate listele definitive.

Vezi aici rezultatele la Bacalaureat 2011 în judeţul Suceava:

https://www.newsbucovina.ro/social/38613/promovabilitatea-la-examenul-de-bacalaureat-in-judetul-suceava-se-apropie-de-60-rezultatele-finale-la-ora-16


Intră acum și în grupul de