Corneliu Vornicu (PNL): Proiectul de modernizare a iluminatului public din municipiul Suceava va avea aceeasi soarta ca si proiectul ISPA


Intră acum și în grupul de

Proiectul prin care se încearcă reabilitarea sistemului de iluminat din municipiul reşedinţă de judeţ este copia fidelă a proiectului privind refacerea reţelelor de apă şi canalizare şi va avea aceeaşi sortă, este de părere consilierul local liberal, Corneliu Vornicu.

Alesul municipal consideră îngrijorătoare mediocritatea în managementul proiectelor a celor ce conduc Primăria Suceava. „Este practic de neînțeles cum, după nefasta experiență cu firmele ce au executat lucrări de reabilitare a rețelei de apă și canalizare, și care au transformat orașul Suceava într-un șantier mizerabil, cu tranșee lăsate neastupate cu lunile, acum să faci aceeași greșeală cu stâlpii de iluminat, când sapi gopile și tranșeele cu o lună înainte, și pe care le lași în voia sorții pentru că, colaboratorii pe care ți i-ai ales nu au livrat încă stâlpii contractați și anunță că nici nu-i vor livra până în luna august”, a subliniat Vornicu.

El a mai adăugat că pentru municipalitatea suceveană a devenit deja o tradiţie ca la orice lucrare executată pe bani publici să nu se respecte nici un termen stabilit prin contract și, mai mult, să nu se ia nici o măsură în acest sens.

„Este aproape incredibil cum Primăria prin vocea viceprimarului, în loc să ia atitudine față de această situație și să dispună amenzi și penalizări firmelor ce se ocupă de înlocuirea stâlpilor de iluminat public, este practic spectator la ceea ce se întâmplă, singurul lucru pe care l-au reușit să-l facă fiind aceleași veșnice scuze, motive și promisiuni de rezolvare”, a spus Corneliu Vornicu.

În opinia consilierului PNL, municipiul Suceava arată la fel ca în urmă cu 2-3 ani, când lucrările ISPA erau în plină desfăşurare. “În fapt, din câte am înțeles primarul Ion Lungu se află acum în concediu de odihnă. E bine meriat consider eu, mai ales că a avut un an extrem de greu, pentru că nu e ușor să distrugi un oraș. L-aș sfătui să stea mai mult în concediu, pentru că, practic, lipsa lui din oraș este insesizabilă, Suceava arătând la fel ca acum 2-3 ani, când lucrările ISPA erau în toi”, a conchis Vornicu.


Intră acum și în grupul de