Una calda, una rece la Balcaniada pentru echipele Romaniei (Volei-cadeti)


Intră acum și în grupul de

Lotul feminin s-a impus cu 3-0 în faţa Albaniei, în timp ce băieţii au cedat cu 1-3 în faţa echipei din Muntenegru

Lotul de cadete al României a debutat cu o victorie clară la Balcaniada ce are loc în aceste zile la Tirana. Fetele antrenate de Mircea Spătăcean şi Adrian Mihăilă au spulberat naţionala ţării gazdă la capătul unei partide în care albanezele au contat decât în setul trei. La fel ca şi la Balcaniada de junioare, suceveanca Irina Andreica a fost titulară în echipa reprezentativă a României.

România: Irina Andreica, Diana Cărbuneanu, Cristina Cazacu, Ionela Petre, Iuliana Matache, Andra Streşină şi Mihaela Albu (libero). Au mai jucat: Diana Macovei, Denisa Viloiu şi Iuliana Cazamir.

Celelalte rezultate ale zilei:

Bulgaria-Turcia 3-1 (25-23, 23-25, 25-10, 25-21)
Serbia – Muntenegru 3-0 (25-3, 25-11, 25-16)

Dacă fetele au reuşit să se impună în primul lor meci la Balcaniadă, băieţii antrenaţi de Daniel Banu şi Vicenţiu Dumitrescu au pierdut în faţa Muntenegrului. După ce au fost învinşi în primele două seturi, tricolorii au dat semne de revenire şi au câştigat parţialul trei la limită 30-28. Din păcate a fost un simplu foc de paie, pentru că muntenegrenii au câştigat meciul după un 25-18 clar în ultimul act. Din primul sextet al selecţionatei României a făcut parte şi Ştefan Lupu, sportiv de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni.

România: Dragoş Răileanu, Gabriel Bontea, Gabriel Cherbeleaţă, Cătălin Dobre, Ştefan Lupu, Răzvan Olteanu şi Mihai Popovici (libero). Au mai jucat: Andrei Georgescu şi Mihai Ciupe.


Intră acum și în grupul de