Teapa de 2.600 de euro la o casa de schimb valutar din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Casiera unei case de schimb valutar din Gura Humorului a rămas miercuri după-amiază cu o gaură în gestiune de 2.600 de euro, după ce a fost înşelată de o persoană necunoscută de sex masculin.

Tânăra angajată, de 26 de ani, şi-a dat seama de ce i s-a întâmplat de abia când a făcut casa, astfel că omul care a păcălit-o a avut timp suficient să dispară, ba mai mult, tranzacţiile s-au făcut fără să-i ceară bărbatului nici un act de identitate.

Chemaţi în ajutor, poliţiştii au demarat imediat cercetările constatându-se că autorul înşelăciunii a intrat în biroul de schimb valutar în jurul orei 15:10 şi a solicitat schimbul sumei de 5000 euro în lei. Acesta s-a adresat casierei în limba engleză, exprimându-se cu greutate. A dat casierei, pe rând, suma de 4.950 euro, în bacnote de 50, 10 şi 5 euro, iar când casiera i-a spus că lipsesc 50 euro acesta a solicitat banii, i-a tras înspre el cu sertarul mobil. Şi-a însuşit parte din ei pe care i-a băgat în buzunarul pantalonilor cu mâna stângă, iar cu mâna dreaptă a scos din buzunar 50 euro în bacnote de 5 euro pe care i-a pus în sertarul mobil şi l-a împins casierei.

„Tânăra a luat banii, nu i-a mai numărat şi a înmânat persoanei respective contravaloarea în lei a sumei de 5000 euro, fără a solicita actul de identitate a persoanei respective şi a emite documentul de schimb valutar. Imediat după efectuarea schimbului, în punctul de lucru a intrat un alt bărbat care a solicitat schimbul sumei de 50 euro, schimb care s-a efectuat tot fără solicitarea documentelor de identitate”, ne-a declarat insp. Bogdana Crăciun din cadrul IPJ Suceava.

Când a verificat însă încasările, casiera şi-a pus mâinile în cap, după ce şi-a dat seama că a fost înşelată cu suma de 2.600 de euro. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune în vederea identificării autorului.


Intră acum și în grupul de