Gheorghe Flutur a fost recunoscut, inca o data, drept seful Regiunii de Dezvoltare Nord-Est (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost reales marţi, pentru a treia oara consecutiv, preşedinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord-Est (CRDNE), el fiind la al patrulea mandat in funcţie, pe primul deţinându-l de drept, imediat ce a devenit şeful executivului judeţean sucevean, în anul 2008.

Şedinţa Consiliului a avut loc la Suceava, la Conacul Domnesc, într-o atmosferă destul de relaxată, iar propunerea pentru numirea noului preşedinte a venit, oarecum suprinzător, de la preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, cel care în mai multe rânduri şi-a exprimat nemulţumirea că de când e Flutur lider al Consiliului, Iaşiul beneficiază de mai puţini bani pentru proiecte de dezvoltare.

De menţionat ar fi şi faptul că votul celor 6 membri ai Consiliului Regional, care sunt preşedinţii judeţelor Suceava, Iaşi, Neamţ, Botoşani, Bacău şi Vaslui a fost unul unanim, deşi trei sunt ai PDL si 3 ai PSD.

În cei 3 ani de mandat în fruntea CRDNE au fost depuse spre analiză 1164 de proiecte, 749 au fost aprobate, iar din acestea, 415 sunt deja în finanţare. În ce priveşte absorbţia fondurilor puse la dispoziţie, pe judeţe, situaţia arată că Suceava este de departe liderul, cu un procent de 23,7 % (bani plătiţi pe proiecte pe Programul Operaţional Regional), urmat de Neamţ cu 19,8 %, Iaşi cu 17 %, Vaslui cu 15,7 %, Bacau cu 12,4 şi Botoşani cu 11,5 %.

Directorul general al Agenţiei de Dezvoltare NE, Constantin Apostol, prezent marţi la Suceava, a declarat că votul pentru Gheorghe Flutur a fost unul de recunoaştere a modului echilibrat în care acesta a ştiut să managerieze lucrurile. „A contat foarte mult păstrarea echilibrului în alocarea fondurilor şi a modului de gestionare a activităţii”, a mai spus Apostol, care a ţinut să adauge că Regiunea de Dezvoltare NE e una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană şi că acest lucru a determinat o colaborare mai strânsă cu primariile pentru promovarea câtor mai multe proiecte eligibile.


Intră acum și în grupul de