Ovidiu Dontu nu o mai iarta pe Camelia Chitul. PSD Suceava a umplut Prefectura de cereri (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Suceava, Ovidiu Donţu, a anunţat, joi, că a depus la Prefectura Suceava, sub numărul de înregistrare 10.493 nu mai putin de 765 de plângeri prealabile ale pensionarilor suceveni care cer să nu li se reţină 5,5 % din pensie pentru că nu sunt în situaţia legală prevazută de lege pentru cei a căror pensiei depăşesc un anumit cuantum.

În cadrul unei conferinţe de presă, Donţu a spus că „astăzi (n.r. 28 iulie), am reuşit să depunem 765 de plângeri prealabile ale pensionarilor iar în zilele următoare, va mai veni un lot de 500 de plângeri, la Instituţia Prefectului sub numărul 10.493 şi am solicitat aplicarea art. 5 aliniatul patru din Legea 322/2002 conform căreia petiţiile, atunci când se constată că ar fi greşit îndreptate trebuie trimise în termen de cinci zile către instituţia ce trebuie să le soluţioneze”.

Cu alte cuvinte, chiar dacă şefa Casei de Pensii Suceava, Camelia Chitul, a refuzat, în urmă cu ceva vreme, să primească din partea liderilor PSD Suceava, cererile pensionarilor prin care aceştia doreau să li se facă dreptate, tot va trebui sa dea curs acestora. De data aceasta, preşedintele executiv al PSD a apelat la Instituţia Prefectului, garantul respectării legalităţii în judeţ, care le va îndrepta spre Casa de Pensii Suceava conform legii amintite care prevede că, chiar dacă o solicitare este adresată greşit unei instituţii a statului, ea va fi trimisă la instituţia abilitată să o rezolve.

Ovidiu Donţu a reamintit şi faptul că nu va lasă neterminat r[zboiul cu şefa Casei de pensii Suceava şi că va merge mai departe şi cu plângerea penală împotriva dnei Chitul pentru refuzul acesteia de a prelua de la pensionari cererile.


Intră acum și în grupul de