Campulung Moldovenesc intra in zodia fasta a investitiilor de milioane de euro (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, la Câmpulung Moldovenesc că în municipiu vor începe, chiar de săptămâna aceasta, lucrările de reabilitare a străzilor din oraş, investiţia fiind aproximată la peste 5,6 milioane de euro.

Este vorba despre un proiect european care vizează modernizarea a 13 străzi importante din oraş şi a peste 10.000 de metri pătraţi de trotuare, licitaţia desemnând drept câştigător firma Calcarul SA din Pojorâta, condusă de omul de afaceri Nicolae Troaşe.

Proiectul prevede şi amenajarea a 5 kilometri de piste pentru biciclete, modernizarea a două parcuri şi montarea unui sistem de supraveghere video pe străzile din acest municipiu care să conducă la conferirea unui cadru de siguranţă pentru locuitorii oraşului.

Preşedintele CJ Suceava a ţinut să sublineze faptul că are o promisiune mai veche faţă de locuitorii oraşului şi că în Câmpulung se aşteaptă începerea lucrărilor la una dintre cele mai lungi pârtii de schi pe versant nordic din România, cu o lungime de aproximativ 4,5 kilometri, pe masivul Rarău.

Acest proiect are o valoare de peste 20 de milioane de euro, iar primele lucrări vor fi pentru realizarea pârtiei pe o primă lungime de 3 kilometri.

„Pentru aceşti 3 kilometri s-a finalizat toată documentaţia. S-au scos din fondul forestier 30 de hectare de pădure, iar Primăria din Câmpulung Moldovenesc a dat la schimb o suprafaţă dublă de teren. Există echipamentele necesare pentru începerea lucrărilor, iar pentru această primă etapă avem toată documentaţia şi se începe cu pregătirea culoarului pentru plasarea stâlpilor de telescaun. Urmează o a doua etapă, în rezervaţia din Munţii Rarău”, a spus Gheorghe Flutur care a amintit, în acelaşi context, şi de modernizarea drumului Pojorâta – Rarău, precizând că, în acest fel, platoul masivului Rarău va putea fi mai bine pus în valoare.

Din punctul său de vedere, după finalizarea pârtiei de schi, Câmpulung Moldovenesc va deveni cea de-a treia staţiune din zona de munte, după deja consacratele Vatra Dornei şi Gura Humorului, care beneficiază de domeniu schiabil.


Intră acum și în grupul de