Votul prin corespondenta ramane misiunea suprema a ministrului Vreme (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Ministrul Comunicatiilor si Societăţii Informaţionale (MCSI), Valerian Vreme a spus duminică la Suceava că se lucrează încă la legea privind votul prin corespondenţă şi s-a declarat un adept al acestui sisem de votare.

Vreme a spus într-o conferinţă de presă că deocamdată proiectul de lege este în dezbatere publică şi că se doreşte implicarea tuturor cetăţenilor români în procesul de vot. „Eu sunt un adept al votului prin corespondenţă. Trebuie să implicăm absolut toţi cetăţenii români fie că sunt în Spania sau in alte ţări, în procesul de evoluţie politică si socială a României”, a spus minstrul.

Din punctul său de vedere toţi românii au „aceleaşi drepturi si obligaţii” iar votul prin corespondenţă este şi o recompensă pentru modul in care românii din afara graniţelor ţării contribuie la dezvoltarea economică a ţării, trimiţând bani în ţară familiei.

La întrebarea reporterilor referitor la cât de moral este să cheltuieşti bani ca românii care nu contribuie la bugetul de stat cu impozite şi taxe să poată vota şi stabili soarta celor din România, ministrul Vreme a ţinut să amintească numai faptul că pe vremea “lui Tăriceanu” cei din afara graniţelor trimiteau acasă aproximativ 1 miliard de euro, lunar.

Valerian Vreme a spus că se mai lucrează la forma finală a legii şi că nu s-a pus deocamdată problema să existe şi vot electronic.


Intră acum și în grupul de