Atentie la sculele electrice din garaje si magazii, hotii au pus ochii pe ele

Nu mai puţin de două spargeri care au avut loc pe parcursul weekend-ului au lăsat doi proprietari fără sculele electrice strânse cu greutate şi mulţi bani.

Prima spargere a avut loc în localitatea Todireşti unde hoţii au intrat la adăpostul nopţii în anexa unei gospodării, ce era neasigurată iar din interior au sustras o bormașina electrică, o trusă din material plastic în care se afla o autofiletantă cu doi acumulatori, o trusă cu 6 burghie diverse, capuri de surubelniță pentru aceasta bormașina şi un motoferăstrău (drujbă), toate în valoare de aproximativ 5.000 lei.

Imediat după ce a văzut paguba omul a sunat la poliţie dar până acum autorii au rămas neidentificaţi.

Conform datelor puse la dispoziţie de către Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, ce-a de-a doua spargere s-a dat pe raza municipiului Fălticeni, tot după acelaşi model ca şi în primul caz. Persoane necunoscute au intrat noaptea într-un garaj aflat în curtea unei gospodării după ce au forţat lacătul care asigura uşile de acces iar din interior au sustras un aparat de spălat cu apă sub presiune, o maşină electrică de găurit şi trei radiocasetofoane auto vechi, toate în valoare de aproximativ 5.000 lei.

Nici aici hoţii nu au fost prinşi dar în cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului.