USL Suceava imparte ce nu are inca. Biroul Permanent Naţional al PNL a luat act de protocolul de la Suceava privind desemnarea candidaţilor USL


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că a prezentat, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional protocolul semnat la Suceava între organizaţiile PSD şi PNL privind desemnarea candidaţilor la alegerile locale.

El a spus că Biroul Permanent Naţional al PNL a luat act de acest protocol şi că decizia finală va fi luată de conducerea USL.

„În principiu, protocolul pe care l-am semnat la Suceava cu PSD rămâne bătut în cuie”, a spus Băişanu.

Conducerea USL Suceava a stabilit modul de desemnare a candidaţilor pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean şi de primar al municipiului Suceava, precum şi configuraţia politică a listelor de consilieri pentru aceste două deliberative.

Conducerea USL Suceava a mai decis, în baza acestor date, că desemnarea candidatului USL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava va fi făcută de PSD, iar candidatul USL pentru funcţia de primar al municipiului Suceava va fi desemnat de ACD (PNL-PC).

Lista de candidaţi pentru componenţa Consiliului Judeţean Suceava va fi realizată în raport de 5/4 – PSD/ACD, acest algoritm fiind valabil pentru întreaga listă, iar lista de candidaţi pentru componenţa Consiliului Local al Municipiului Suceava va fi realizată în raport de 1/1 – ACD/PSD.

Funcţiile de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, în condiţiile câştigării majorităţii în acest deliberativ, vor fi ocupate de câte un reprezentant al PSD, respectiv ACD funcţiile de viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, în condiţiile câştigării majorităţii în acest deliberativ, vor fi ocupate de câte un reprezentant al PSD, respectiv ACD.

Potrivit deciziilor interne din PSD şi PNL, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava va fi preşedintele organizaţiei, deputatul Cătălin Nechifor, iar candidatul PNL Suceava pentru funcţia de primar al municipiului va fi liderul organizaţiei, Alexandru Băişanu.

USL Suceava urmează să desemneze de comun acord şi candidaţii pentru celelalte localităţi.


Intră acum și în grupul de