Orest Onofrei ar vrea ca Guvernul PDL sa schimbe macazul şi sa faca politica de dreapta autentica

Prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a ajuns la concluzia că Guvernul PDLUNPRUDMR ar trebui să treacă de la etapa de limitare a cheltuielilor la cea de creştere a veniturilor prin stimularea mediului de afaceri şi asta pentru că un guvern de dreapta nu trebuie să fie etichetat drept un „duşman al oamenilor de afaceri”

Orest Onofrei consideră că etapa de limitare a cheltuielilor publice trebuie depăşită prin politici de creştere a veniturilor bugetare. „Etapa de a limita cheltuieli, măsură care deşi grea şi dureroasă, s-a dovedit benefică, trebuie depăşită. Unele ţări abia acum încep să adopte măsuri de austeritate, dar austeritatea pur şi simplu nu este suficientă pentru redresare şi creştere economică. Trebuie să trecem în noua etapă, cu măsuri pentru creşterea veniturilor bugetare”, s-a exprimat Orest Onofrei într-o întâlnire cu presa suceveană.

Din perspectiva parlamentarului sucevean reducerea cheltuielilor şi creşterea veniturilor bugetare este binomul pentru o creştere economică sănătoasă şi a apreciat că o creştere a veniturilor la buget se poate face doar prin măsuri active de stimulare a mediului de afaceri.

„Insist şi pledez în continuare ca PDL să-şi onoreze una din promisiunile din campania electorală privind introducerea principiului egalităţii părţilor în relaţia dintre stat cu mediul de afaceri”, a ţinut să precizeze senatorul PDL de Suceava.

El a mai arătat că, în prezent, dacă un contribuabil nu plăteşte obligaţiile faţă de stat, statul are pârghii, pe care le-a întărit, să constrângă contribuabilul să plătească, dar contribuabilul nu are nicio pârghie să oblige statul să-şi onoreze la rândul său obligaţiile. „Neaplicând acest principiu, statul s-a dovedit principala cauză în falimentarea multor agenţi economici”, a mai spus Orest Onofrei.

El a spus si că un guvern de dreapta poate să susţină programe sociale doar atunci când suportul financiar pentru aceste programe este finanţat prin stimularea economiei şi nu din acţiuni coercitive, controale şi amenzi.

„Un guvern de dreapta trebuie să elimine eticheta de duşman al omului de afaceri. Dacă statul nu poate să-i ajute foarte mult, măcar să nu-i încurce. Soluţia nu este cât mai multe echipe mixte de control ci cât mai puţine arierate ale statului către agenţii economici”, a mai declarat senatorul sucevean.

Senatorul este de parere că s-a ajuns într-o situaţie paradoxală, mulţi agenţi economici fiind acuzaţi că dau mită pentru a obţine contracte cu statul, când de fapt aceste contracte îi duc spre faliment.