PNTCD Suceava are un nou presedinte. Descoperă aici cine este cel care vrea sa reinventeze partidul la Suceava


Intră acum și în grupul de


În urma adunării generale de alegeri care a avut loc sâmbătă, 6 august 2011, organizaţia municipală Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) Suceava şi-a ales un nou preşedinte.

„Sâmbătă s-a ales un nou birou de conducere dat fiind faptul că s-a ajuns la scadenţa de doi ani, şi a fost ales un birou nou având următoarea componenţă: Alin Constantin Timofte (preşedinte), Petru Juravlea (prim-vicepreşedinte), Liviu Nicola (secretar), Dumitru Ghiorghiu (vicepreşedinte), Gheorghe Popecu (vicepreşedinte), Constantin Tcaciuc (vicepreşedinte) şi Irina Biciuşcă (vicepreşedinte)”, a declarat pentru NewsBucovina.ro, prim-vicepreşedintele PNŢCD, Petru Juravlea.

Potrivit acestuia, în cadrul aceleiaşi întâlniri, s-a aprobat iniţiativa de a face demersuri pe lângă autorităţile locale asupra unei noi atitudini consacrate a puterii faţă de comunism prin care “solicităm înfiinţarea unui muzeu al ororilor comunismului la Suceava care să reflecte numai fenomenele din plan local, ţinând cont de faptul că fenomenul de reeducare care a fost reintrodus în puşcăriile politice la un moment dat, îşi are începuturile la Suceava. Ne-am dori ca muzeul să fie înfiinţat undeva în zona în care a fost puşcăria politică la Suceava (în subsolurile judecătoriei). Zidul în faţa căreia erau executaţi deţinuţii există încă la Suceava, supravieţuitori încă mai sunt, şi probabil, şi torsionarii încă mai trăiesc. Este bine a explica tineretului, respectiv a-i arăta ce a însemnat regimul comunist pentru populaţie. Tot aici s-ar putea prezenta episoade legate de lupta armată în munţi, de care la acest moment nu se vorbeşte, şi de care noi ar trebui să fim mândri că în Suceava până în anii ‘70 încă existau oameni care erau în păduri, în munţi şi se împotriveau comunismului. Apoi trebuie comemorat perpetuum masacrul de la Frătăuţii Noi şi de la Clafindeşti, când au fost împuşcaţi oameni din cauza faptului că s-au împotrivit comunismului. Suceava are din păcate o mulţime de deţinuţi politici, a avut martiri, iar memoria lor trebuie cultivată, lucru care ar trebui să se facă într-un cadru instituţionalizat, dacă nu, după modelul memorialului de la Sighet”, este de părere Petru Juravlea.

“Ca organizaţie municipală semnalăm ca la anul vor fi deja alegeri locale şi dorim să intrăm în competiţia electorală ca un partid onest, viu, cu ceilalţi competitori”, a completat Juravlea.

Totodată, noul preşedinte al organizaţiei municipale a declarat pentru NewsBucovina.ro: “Dorim să restructurăm organizaţia municipală prin readucerea unor noi membri, şi bineînţeles prin reactivarea membrilor vechi. Acest partid istoric are nevoie de tineret”, a punctat Alin Constantin Timofte.


Intră acum și în grupul de