Vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian, vrea ca opozitia sa fie tratata cu mare deferenta (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii s-au tot săturat să afle din alte parţi cam cum „merge” ţara şi cer să aibă propriile conexiuni cu institutele de statistică şi cu structurile informative ale ţării.

Prezent sâmbătă la Suceava, vicepreşedintele PNL, Varujan Vosganian a explicat că deciziile majore ce se vor lua petnru viitor trebuie discutate doar în termenii unui transfer de putere, iar USL trebuie să ceară să participe la aceste decizii şi să aibă propriile conexiuni cu institutele de statistică şi cu structurile informative ale ţării.

Parlamentarul liberal a spus într-o conferinţă de presă că responsabilitatea majoră a USL este de a cere să participe la marile decizii ale României întrucât acestea trebuie făcute în termenii unui transfer de putere mai ales în condiţiile în care structura de guvernare are o susţinere are nu depăşeşete 20 %, iar structura de opoziţie de peste 50 de procente.

Varujan Vosganian a fost însă sincer şi a menţionat că pentru a cere participarea la aceste decizii, USL trebuie să fie credibilă în a avea discernământul necesar şi forţa de expertiză. „Atunci când nu i se cere participarea la decizie, trebuie să propună decizii alternative”, a mai spus liderul liberal care a subliniat că USL are marea responsabilitate de a se profesionaliza în toamna acestui an şi să înceapă lucrul pe comisiile de specialitate.

„Noi nu vrem să facem o alternativă de guvernare, noi vrem să facem o alternativă de atitudine. Marea diferenţă între USL şi PD este legată de atitudinea faţă de reperele constituţionale”, a mai spus Vosganian.

USL vrea să schimbe perspectiva politicii în România

Vicepreşdintele PNL a expliucat cât se poate de clar că în perioada următoare USL trebuie să facă trecerea de la politică la politici şi de la „animalul politic” la „omul politic”, arătând că în perioada tranziţiei au fost adulate doar animalele politice „De la politician poţi să evoluezi către om politic sau poţi să involuezi către animal politic. (…) Animalul politic câştigă prin sfâşiere în timp ce omul politic câştigă prin negociere”, a menţionat Varujan Vosganian.

Liderul PNL a mai spus că greşelile trecutului nu trebuie repetate şi a arătat că dacă după guvernarea PNL, actualii guvernanţi au criticat şi încă mai critică guvernarea liberală. „Nu trebuie să mai facem aşa ceva. Când noi vom veni la guvernare nu trebuie să mai pierdem timpul făcând situaţia contabilă a României ori defăimând guvernarea dinainte”, a spus liderul liberal.
Mai mult, din punctul de vedere al liberalilor opoziţia trebuie să fie respectată şi să facă parte dintre puterile statului. „Trebuie să avem propriile noaste conexiuni cu institutele de statistică şi cu structurile informative ale României. Trebuie să facem un pas înainte. SRI şi SIE nu sunt structuri ale celor de la Guvern, sunt structuri ale ţării”, a mai ţinut să arate parlamentarul liberal.
El a exemplificat cu cazul său, pe vremea când era ministru al Economiei şi Finanţelor şi primea zilnic informări de la SRI şi SIE, iar acum când este preşedintele Comisiei economice al Senatului, nu a mai primit nicio informare de la structurile informative. „Aşadar, ministrul primeşte, dar cel care controlează activitatea ministrului nu primeşte”, a ţinut să remarce Varujan Vosganian.
El a arătat că a sesizat SRI în legătură cu această situaţie, dar că nu a primit nici un răspuns şi că s-a informat doar din articolele de presă.
„După opinia mea, opoziţia ar trebui respectată şi ar trebui să facă parte dintre puterile statului. USL trebuie să aibă propriile sale raporturi cu ambasadele, trebuie să aibă propriile raporturi cu Institutul Naţional de Statistică şi cu Comisia de Prognoză care să fie obligate să arate toate cifrele şi modul în care s-a ajuns la aceste cifre”, a conchis Varujan Vosganian.


Intră acum și în grupul de