Doi inspectori vamali in arest si 13 persoane urmarite penal, dupa o actiune DIICOT Suceava in judetul Botosani (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Traficul cu ţigări de contrabandă pare de neoprit în ciuda tuturor încercărilor făcute de autorităţi pentru a eradica fenomenul. Mai mult, în ultima perioadă tot mai atraşi de farmecul câştigurilor ilicite sunt chiar cei care ar trebui să se opună contrabandei.

Poliţiştii Biroului pentru combaterea fraudelor Vamale din cadrul IPJ Suceava, sub directa coordonare a DIICOT Suceava (instituţii care au în subordine şi judeţul vecin), cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii , al Serviciului coordonare echipe mobile din cadrul ANV şi comisari ai Gărzii Financiare Botoşani au efectuat percheziţii domiciliare într-un număr de 14 locaţii, două pe raza municipiului Dorohoi iar restul pe raza municipiului. Botoşani, precum şi o activitate specifică de control, la Biroul Vamal Stânca Costeşti.

Conform datelor obţinute, în urma percheziţiilor au fost ridicate peste 20.800 de pachete ţigarete de provenienţă extracomunitară, sume de bani în lei şi valută, carburant, telefoane mobile, cartele SIM, băuturi alcoolice ambalate şi vrac. De asemenea, au fost ridicate 4 autovehicule şi 7 unităţi de calculator.

Sirenele au răsunat vineri îndelung pe şoseaua care face legătura între cele două judeţe fiind aduse şi prezentate în faţa procurorilor suceveni mai multe persoane, urmare a probatoriului administrat, DIICOT Suceava dispunând reţinerea pe o perioadă de 24 ore a doi inspectorilor vamali, ambii din mun. Botoşani, care au fost introduşi în Arestul IPJ Suceava, urmând a fi prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Tribunalul Suceava.

Totodată s-a început urmărirea penală faţă de alte 13 persoane iar cercetările sunt continuate de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul IPJ Suceava – SIF – Biroul Fraude Vamale, în colaborare cu structurile specializate, sub coordonarea DIICOT Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunilor abuz în serviciu contra intereselor publice, constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.


Intră acum și în grupul de