Dontu sustine ca masurile de austeritate ale Guvernului Boc au afectat mai mult femeile decat barbatii


Intră acum și în grupul de

Preşedintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donţu, susţine că efectul politicilor guvernamentale de “combatere a crizei” s-a resimţit mai puternic în rândul femeilor decât în cel al bărbaţilor, acuzând Guvernul de discriminare.

„Ponderea femeilor angajate în domenii precum sănătate şi asistenţă socială, învăţământ, administraţie publică este mai mare decât a bărbaţilor. Acestea sunt domeniile în care guvernul Băsescu-Boc a lovit din plin. Alături de pensionari, acestea sunt categoriile socio-profesionale pe umerii cărora guvernul a pus tot costul crizei.

Ponderea femeilor cu salarii sub 1.500 RON a crescut de la 60.7% la 65.7%, iar a bărbaţilor cu salarii similare de la 57.9% la 58.4%”, explică liderul PSD Suceava, arătând că au fost diminuate toate categoriile de ajutoare pentru familie şi creşterea copilului. „Economiile realizate astfel la buget au fost infime. În schimb, foarte multe familii şi-au văzut ameninţată şansa de a supravieţui. În 80% dintre familiile monoparentale, reprezentantul legal este mama. In cazul mamelor singure, riscul de săracie este dublu”, precizează Donţu, subliniind că „lovind în femei şi familie, guvernarea loveşte şi în generaţiile viitoare şi pune bazele unei crize durabile şi extinse a României”.


Intră acum și în grupul de