Scenariul de la prima proba scrisa a BAC-ului din vara se repeta la Suceava si la sesiunea de toamna. Tot 5 candidati au fost eliminati din examen pentru frauda sau tentativa de frauda


Intră acum și în grupul de

Cinci dintre elevii suceveni care au susţinut prima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a Bacalaureatului la centrul de testare organizat la Grupul Şcolar “Ion Nistor” din Vicovu de Sus au fost eliminaţi luni din examen, după ce unul dintre ei au fost surprins utilizând telefonul mobil în timpul probei, iar alţi patru au fost suprinşi copiind după fiţuici sau avându-le asupra lor, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, insp. Laura Hacman.

Potrivit acesteia, în judeţul Suceava s-a înregistrat şi un singur caz special la proba scrisă de limba română, respectiv unui candidat care a suferit o operaţie anterior probei scrise la limba română i s-a aprobat de către comisia naţională de Bacalaureat susţinerea probei în spital cu o comisie de examen desemnată de un centru de examen din municipiul Suceava.

Amintim că tot cinci elevi suceveni au fost eliminaţi din examen, fiind acuzaţi de fraudă sau tentativă de fraudă şi la probă scrisă la limbă română din cadrul sesiunii din vară a Bacalaureatului. Potrivit purtătorului de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman, trei dintre elevii care au fost prinşi copiind erau de la Colegiul Naţional “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, iar ceilalţi doi proveneau de la Grupul Şcolar “Ion Nistor” din Vicovu de Sus, respectiv Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.

La Suceava, examenul de Bacalaureat se susţine în opt centre, din care patru în municipiul Suceava şi câte unul la Rădăuţi, Gura Humorului, Fălticeni şi Vicovu de Sus.


Intră acum și în grupul de