Alexandru Baisanu, atac dur la adresa liderilor PDL Suceava: „Domnul Orest Onofrei nu se mai pricepe la gaini, ci la gainarii”


Intră acum și în grupul de

„Îl aştept pe Orest Onofrei la fostul său partid, PNL, care l-a făcut om, să-i înmânez strategia pe turism a PNL şi să-i citesc pe silabe toate proiectele de turism, viziunea PNL şi viziunea USL, inclusiv în ceea ce priveşte Bucovina ca destinaţie turistică”, a declarat, luni, preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, care este şeful comisiei de turism din PNL şi coordonator al programului de turism din partea acestei formaţiuni politice.

Replica liderului liberalilor suceveni survine declaraţiilor făcute vineri de prim-vicepreşedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, cum că Bucovina, care este una din cele mai importante atracţii turistice din ţară, este ignorată în strategia de turism a USL, ceea ce dovedeşte ori incompetenţa celor care au întocmit strategia ori politizarea turismului. „Domnul Orest Onofrei, care este medic veterinar şi care nu a mai văzut văcuţă sau căluţ în realitate, ci doar în filme nu se mai pricepe la găini, ci la găinării”, a spus Băişanu.

Totodată el a mai adăugat că va pune întregul program de dezvoltare turistică al USL, şi la dispoziţie ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, iar dacă aceasta are suficientă înţelepciune ar putea pune în practică o parte din prevederile acestui proiect. „Din păcate, doamna Udrea e foarte departe de tot ceea ce înseamnă turism. Ea nu are nicio viziune asupra acestui domeniu ci doar o căruţă de bani care îi răstoarnă în buzunarele unor distinşi cetăţeni. Viziunea ei asupra turismului e cheltuirea banului public fără cap şi fără coadă, în interesul clientelei politice şi din raţiuni pentru propria imagine”, a spus Alexandru Băişanu.

Elena Udrea a criticat pe blog, vineri seară, prevederile viziunii USL. “Am auzit că USL a încercat să facă un program pentru turismul românesc! Uau! Altul(?), m-am gândit! Păi nu a mai facut PSD unul, între 2001-2004, cu care au marcat profund soarta turismului românesc?! Programul Guvernului Adrian Nastase referitor la turism a însemnat privatizarea frauduloasă a infrastructurii turistice”, afirma Udrea. Ea aprecia că în acest mod au ajuns zeci de hoteluri “pe mâna unor pesedişti fruntaşi ori a unor acoliţi ai lor, pe preţuri de nimic şi fără nicio obligaţie legată de desfăşurarea activităţii de turism”.

“Aşa a fost distrusă staţiunea considerată „perla Banatului”, Băile Herculane cumpărată pe numai 1,5 milioane de dolari de deputatul PSD Iosif Armaş în 2001. Hoteluri renumite aflate în clădiri monumente istorice au fost lăsate să se degradeze, fiind astăzi abandonate şi gata să se prabuşească. La fel pe litoral, unde fraţii Micula au dobândit, pe vremea PSD, o cotă importantă din infrastructura vândută păgubos pentru stat, apoi au ipotecat hotelurile pe bani mulţi şi acum le ţin inchise, nenorocind staţiunile din sudul litoralului în special”, scria Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, viziunea USL înseamnă “dereglementarea activităţii turistice şi se reduce la litoral, ca şi când doar aici se face turism în România”.


Intră acum și în grupul de