Nechifor: Alesii PSD ar putea demisiona din functii pentru a impiedica comasarea alegerilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

PSD nu este de acord cu comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, a declarat joi, liderul PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, arătând că pentru a împiedica o asemenea decizie, opoziția se va adresa Curții Constituționale, Comisiei de la Veneția şi ar putea recurge la o măsură extremă ca toți aleșii PSD să demisioneze din funcții.

Potrivit preşedintelui Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, actuala guvernare va încerca, prin angajarea răspunderii Guvernului, să modifice legea administrației publice locale și legea alegerilor locale pentru a prelungi mandatul aleșilor locali până la alegerile parlamentare din toamna anului viitor. ”În Constituție este clar că mandatul de ales local e de patru ani. Nu merge să interpretezi textul”, a spus Nechifor.

El a arătat că actuala putere va încerca, în perioada următoare, până la mijlocul lunii noiembrie, să adopte, prin angajarea răspunderii Guvernului, modificările legislative astfel încât să comaseze alegerile pentru că, printr-o dezbatere parlamentară, nu sunt șanse să fie adoptate asemenea măsuri.

Liderul social-demcraţilor suceveni a spus că pentru a împiedica o asemenea decizie de comasare a alegerilor, opoziția se va adresa Curții Constituționale, Comisiei de la Veneția care poate sancționa dramatic România pentru derapajele de la democrație, dar există și posibilitatea ca aleșii PSD să se retragă din toate structurile în care funcționează, atât la nivel central cât și local, pentru a atrage atenția asupra pericolului instaurării dictaturii în România. ”Sper să nu ajungem acolo. E un act dramatic ce poate genera un conflict național întrucât contextul social este fragil”, a conchis președintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de