Acasă Politica In OF-PDL fiecare are varianta lui. Funeriu tine insa partea Sulfinei Barbu...

In OF-PDL fiecare are varianta lui. Funeriu tine insa partea Sulfinei Barbu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Consilierul premierului României, Andreea Paul Vass, s-a declarat duminică, la Suceava, extrem de alarmată de modul in care este reprezentată femeia în politica publică din educaţie. Pe de altă parte, de la aceeaşi masă şi la acelaşi eveniment, preşedintele Organizaţiei de Femei a PDL, deputatul Sulfina Barbu a ţinut să remarce faptul că actuala Lege a educaţiei s-a concretizat cu sprijinul consistent al organizaţiei de femei pe care o conduce.

Andrea Paul Vass a spus în cadrul unei dezbateri privind educaţia, iniţiată de organizaţia de femei a PDL Suceava, şi sustinută la Conacul Domnesc, că educaţia viitorului începe în casă, în familie şi consideră că femeile ştiu cum trebuie să se reaşeze educaţia. „Puştii naţiunii sunt cel mai de preţ bun”, a mai spus consilierul premierului care a adăugat că a constatat că numărul de creşe şi grădiniţe a scăzut cu 85 % din 1990 până în 2010.



“E foarte gravă subreprezentarea femeii în politicile publice din educaţie”, a mai spus Paul Vass care consideră că a venit vremea unei noi generaţii, vremea „femeilor de fier” care ştiu cum trebuie să se reaşeze educaţia pornind din familie până la şcolile doctorale. Ea a mai declarat că e nevoie de o voce feminină, voci lucide care să preia tema educaţiei.

Pe de altă parte, preşedintele Organizaţiei de Femei PDL, Sulfina Barbu, a spus că actuala Lege a educaţiei a fost concretizată cu sprijinul serios al organizaţiei de femei a PDL.

„Dacă azi avem o Lege a educaţiei modernă este şi meritul OFPDL”, a spus Barbu care a reamintit că pe vremea când Daniel Funeriu era membru al comisiei prezidenţiale pe teme de educaţie, OFPDL l-a sprijinit pe tot parcursul reformei şi a fost un actor important în reforma sistemului educaţional în România.

„Ştim cât e de important să ai o şcoală sigură. Nu vrem ca ai noştri copii să obţină doar o diplomă, ci să fie pregătiţi pentru viitor”, a mai spus preşedintele OF-PDL.

La rândul său, şi ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, care a fost prezent la eveniment, a mulţumit organizaţiei femeilor din PDL pentru sprijinul pe care aceasta i l-a acordat, amintindu-şi că a discutat cu mii de femei din judeţele ţării despre proiectul de lege a educaţiei şi că foarte multe dintre ideile din lege s-au născut ca urmare a acestor discuţii din teritoriu.

Preşedintele OFPDL, deputatul Sulfina Barbu şi consilierul premierului, Andreea Paul Vass, luptă în momentul de faţă pentru şefia Organizaţiei de femei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version