Liberalii suceveni reclama ca actuala putere vrea sa condamne populatia la frig (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Liberalii suceveni consideră că noile hotărâri luate de guvernanţii României nu fac altceva decât să condamne populaţia la frig şi la imposibilitatea de a beneficia de servicii medicale.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută pe parcursul zilei de joi, consilierul local PNL Suceava, Corneliu Vornicu, a declarat că “USL a depus la Senat o moțiune simplă pe tema eliminării subvențiilor la căldură prin care social-liberalii sancționează comportamentul iresponsabil și cinic al puterii care vrea să condamne la frig populația care nu a votat cu democrat-liberalii”.

Conform afirmaţiilor alesului municipal liberal, în urma eliminării subvenţiilor, peste 1 milion de familii din România vor avea mult de suferit în iarna care se apropie.

Vornicu susţine că „în realitate, se vor da fonduri prin diferite tertipuri doar oraşelor conduse de primarii PDL, pentru ca aceştia să se descurce, iar populația localităților conduse de primarii opoziției va fi cea mai afectată de această măsură discriminatorie atât timp cât banii de la buget sunt strânși la centru și apoi redistribuți în teritoriu, după diverse criterii numai de ei ştiute”.

În ce priveşte situația din sănătate, liberalii consideră că guvernul intenționează să limiteze asistența medicală și să impună asigurări suplimentare, dovedind astfel că nu are alte soluții de deblocare a sistemului sanitar decât să închidă spitalele, să instituie coplata şi să taie asistenţa medicală.

“Adoptarea unei taxe de tip << clawback >> printr-o ordonanţă de urgenţă, fără a
realiza în prealabil o analiză de impact care să prezinte clar implicaţiile pe care
această taxă le poate avea şi fără o dezbatere în Parlamentul României, este o
decizie pripită, contrară nevoii de a asigura sustenabilitatea sistemului de sănătate
românesc pe termen lung”, a conchis Corneliu Vornicu.


Intră acum și în grupul de