Nechifor: „Ma bucur ca dupa trei luni de cand am spus eu, Flutur a realizat ca strategia de dezvoltare a judetului e pacatoasa” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că după trei luni, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ajuns la aceeaşi concluzie pe care a spus-o şi el, că strategia de dezvoltare a judeţului Suceava este „păcătoasă şi prost elaborată”. „Are greşeli şi nu spune nimic”, a spus Nechifor, care a subliniat că preşedintele CJ Suceava a refuzat să aibă un dialog cu opoziţia şi societatea civilă privind acest document.

El a cerut ca în perioada următoare să fie organizate dezbateri privind această strategie care este un document important în ceea ce priveşte viitorul acestei zone. „Flutur s-a făcut că plouă. Indiferent dacă el consideră că e greşită, problema e că strategia vizează toţi locuitorii inclusiv cei din opoziţie, sindicatele şi cei din zona civică”, a spus Nechifor.

El a subliniat că este necesară consultarea tuturor celor interesaţi mai ales că acest document strategic se face cu bani publici europeni.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu este mulţumit de modul în care a fost elaborată Strategia de dezvoltare economică şi socială a judeţului Suceava 2010-2020, proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Axa prioritară 1, nu conţine decât generalităţi şi nu răspunde cerinţelor judeţului.

„Nu-mi plac formulările, cu descrieri care nu folosesc. Avem nevoie de date concrete”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a subliniat că strategia prezentată de firma ce se ocupă de acest document strategic nu atinge obiectivele mari cum ar fi creşterea nivelului de trai, locuri de muncă, protejarea mediului sau compatibilizarea administraţiei cu cea din ţările UE. „Singura lor temă e să extindem ariile protejate”, a spus Flutur.

El a arătat că în strategie nu se vorbeşte nici de valorificarea resurselor naturale, piatră, lemn, apă sau chiar peisaj, subliniind că peisajul este o resursă importantă a judeţului Suceava.

Totodată, Gheorghe Flutur a mai declarat că este obligatoriu ca strategia de dezvoltare a judeţului să aibă în vedere şi redeschiderea unor perimetre miniere de extracţie a cuprului, aurului, argintului fără agresarea mediului. Mai mult, preşedintele CJ Suceava a arătat că studiul trebuie să prevadă obiective specifice cum ar fi dezvoltarea infrastructurii de drumuri, a reţelelor de utilităţi sau a modului de gestionare a deşeurilor.


Intră acum și în grupul de