Flutur: „PDL trebuie sa intre intr-o noua etapa” (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În PDL de analizează în prezent care este calea de coagulare a dreptei în jurul democrat-liberalilor, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur. „PDL trebuie să intre într-o nouă etapă. A guvernat în perioadă de criză şi a demonstrat că poate conduce România şi măsurile luate l-au legitimat ca fiind de dreapta. Botezul dreptei acum s-a întâmplat”, a spus liderul PDL, arătând că în ultimii douăzeci de ani, electoratul s-a mutat spre centru-dreapta şi dreapta şi doreşte reforme şi modernizare

El a adăugat că în PDL se analizează pregătirea viitoarelor alegeri şi cum să le câştige pentru a continua modernizarea României. „Poţi singur să câştigi sau te aliezi cu alţii compatibili cu tine. În 2003 când am scos PSD de la guvernare, pregăteam Alianţa D.A. ”, a spus Flutur care a adăugat că şi în zona Mişcării Populare se poate face ceva constructiv.

Întrebat dacă Partidul Conservator ar putea fi atras în Mişcarea Populară, Flutur a arătat că în politică nu spui niciodată că nu se poate sau că sunt porţi închise, dar că există însă obiective de la care nu trebuie să te abaţi, iar pentru PDL acestea sunt măsurile de dreapta. „PC este în această Uniune Socialistă care face implozie în fiecare zi. Obiectivul lor este doar jos Traian Băsescu. Nu au un program”, a spus Flutur.

El a mai spus că coagularea forţelor de dreapta se poate face şi fără PNL, dar cu electoratul liberal, arătând că prin asocierea cu PSD, PNL s-a decuplat de electoratul propriu.

Totodată liderul PDL a spus că organizarea Congresului Partidului Popular European la Bucureşti în toamna anului viitor înseamnă o recunoaştere că PDL face parte din această familie politică puternică a Europei. „Congresul PPE trebuie să ne prindă consolidaţi şi cu şansa de a câştiga alegerile”, a mai spus Flutur.

Gheorghe Flutur a evitat să răspundă dacă liderii PDL au discutat cu Ioana Băsescu în ceea ce priveşte folosirea mărcii Mişcarea Populară şi a subliniat că în PDL sunt mai multe analize prin care să fie stabilită calea de coagulare a dreptei în România.


Intră acum și în grupul de