Consilierii PSD si PNL s-au opus alocarii de fonduri pentru promovarea Asociatiei „Produs in Bucovina”


Intră acum și în grupul de

Deliberativul judeţean a aprobat în şedinţa de joi doar cu voturile consilierilor democrat-liberali alocarea sumei de 60.000 de lei pentru promovarea Asociaţiei „Produs în Bucovina” în Timişoara, aleşii judeţeni ai Opoziţiei votând împotrivă.

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, le-a cerut consilierilor judeţeni să voteze alocarea sumei de 60.000 de lei pentru promovarea Asociaţiei „Produs în Bucovina”, cu care CJ are încheiat un protocol de colaborare, arătând că interesul autorităţilor judeţene este să promoveze produsele locale şi vânzarea acestora.

Consilierul judeţean PNL Brânduşel Nichitean a declarat că nu este de acord cu sponsorizarea unei asociaţii profitabile care are ca membrii o sută de firme ce produc şi comercializează diverse produse. „Această sută de membri ai asociaţiei, dacă vroiau, puneau câte 600 de lei de fiecare”, a spus Nichitean care s-a întrebat de ce este nevoie să fie transportată o scenă de la Suceava la Timişoara sau căsuţe care să fie montate acolo. El a declarat că nu este de acord cu o astfel de alocare de fonduri pentru că nu vrea „să dea cu subsemnatul” la Curtea de Conturi.

La rândul său, consilierul PSD Ovidiu Milici, a spus că echipa de handbal CSU Suceava are o reprezentativitate mai bună şi că propune ca fondurile să fie alocate acestei echipe care să poarte pe tricouri sigla „Produs în Bucovina”.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, le-a explicat consilierilor opoziţiei că fondurile sunt pentru transportul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” la Timişoara şi pentru amenajarea unui spaţiu cu specificul Bucovinei. „Avem obligaţia morală să promovăm acest brand”, a subliniat Flutur.


Intră acum și în grupul de