Acasă Politica Daciana Sarbu testeaza glicemia. Alexandru Baisanu testeaza memoria (VIDEO)

Daciana Sarbu testeaza glicemia. Alexandru Baisanu testeaza memoria (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarii PSD Daciana Sârbu şi Cătălin Ivan împreună cu liderul TSD deputatul Nicu Bănicioiu, au fost prezenţi sâmbătă, la Suceava, unde au participat la o acţiune de testare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale a sucevenilor din cartierele Itcani şi Burdujeni ale municipiului Suceava.

Acţiunea de prevenire a bolilor generate de nutriţie, iniţiată de europarlamentarul Daciana Sârbu, în cooperare cu Asociaţia Şcoală pentru Sănătate, grupul socialist din PE şi TSD, a fost începută, în 18 septembrie în municipiul Suceava şi în oraşul Gura Humorului cu testarea gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale.



Sâmbătă la Suceava au fost distribuite locuitorilor materiale informative privind necesitatea testării periodice a glicemiei şi tensiunii arteriale.

În aceeaşi zi, în cadrul unei întâlniri cu femeile din organizaţiile sucevene ale PSD şi PNL, Daciana Sârbu a explicat că foarte mulţi oameni au probleme serioase cu glicemia şi că din acest motiv a venit la Suceava, pentru a face această acţiune de testare gratuită.

Ea a arătat că un stat normal nu poate să prospere dacă nu investeşte în sănătate şi consideră că acţiunea de testare gratuită a fost utilă pentru cei care au dorit să-şi facă aceste analize.

Europarlamentarul PSD a mai spus că acest proiect va continua în judeţul Suceava şi în alte localităţi şi a precizat că va iniţia şi alte acţiuni care vin în sprijinul cetăţenilor.

„Doresc să pot să am timp să facem cât mai multe, să sprijinim cât mai mulţi oameni”, a mai spus Daciana Sârbu.

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a arătat în cadrul întâlnirii că singurul program prin care românii au beneficiat de analize gratuite a fost iniţiat de fostul ministrul liberal al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

El a arătat că actualul guvern nu face nimic pentru oameni pentru că are alte preocupări. „Actualul guvern e atât de preocupat cu furatul că nu mai are timp să se ocupe şi de oameni”, a mai spus Băişanu.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version